Суспільство

Яєчні млинці з куркою: рецепт

Спробуй найніжніші рулетики з ситною начинкою! Для будь-якого святкового обіду дуже важливо ретельно продумати меню. Закуски при цьому відіграють важливу роль, адже саме з них розпочнеться застілля. Відмінним вибором будуть такі ніжні та дуже смачні млинці.

ІНГРЕДІЄНТИ

Млинці:

  • Молоко — 250 мл
  • Яйця (великі добірні) — 4 шт
  • Рослинна олія (для смаження) — 1 ст.л.
  • Цукор — 0.5 ч.л.
  • Сіль — 0.5 ч.л.
  • Пшеничне борошно — 2 ст.л.

Начинка:

  • Куряче філе — 250 г
  • Печериці — 200 г
  • Твердий сир — 120 г
  • Кріп — 5 г
  • Петрушка — 5 г
  • Рослинна олія — 2 ст.л.
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Сіль — за смаком

ГОТУЄМО

  1. Яйця збийте із сіллю та цукром. Якщо яйця великі добірні, то вистачить чотирьох штук, якщо невеликі, краще візьміть п’ять яєць.
  2. Далі у збиті яйця всипте борошно, що просіяне, і розмішайте до однорідності. Якщо яйця холодні, то борошно в них не розчиниться повністю і піде грудками. Ось чому важливо, щоб яйця були кімнатної температурою. Також можете розвести борошно в чашці з молоком і вже потім влити в яйця. Якщо грудочок позбутися не вдалося, нічого страшного – просто протріть всю суміш через сито.
  3. У яєчно-борошняну суміш влийте молоко кімнатної температури і ще раз добре перемішайте суміш. Врахуйте, що борошна може знадобитися більше чи менше, ніж заявлено у рецепті. Орієнтуйтесь на консистенцію тіста для млинців. Воно має бути як густа сметана.
  4. Сковороду розігрійте на середньому вогні і змастіть її олією. Випікайте яєчні млинці (кількість млинців залежить від діаметра сковороди). Перевертати млинці не потрібно. Як тільки вони зарум’яняться знизу і схопляться згори, вони готові.
  5. Перекладіть готові млинці на тарілку.
  6. Підготуйте всі інгредієнти для начинки. У начинку для млинців із куркою зазвичай додають гриби (частіше печериці), які додають начинці соковитості. За бажання можете додати в начинку дрібно порізану цибулю ріпчасту. Крім курячого філе можете використовувати й інші частини курячого м’яса: стегенця, гомілки.
  7. Куряче філе вимийте, обсушіть та наріжте дрібними кубиками. Чим дрібніше буде нарізана курка, тим ніжнішим, одноріднішим буде начинка. До того ж начинку з великими шматочками незручно завертати в млинці.
  8. Гриби ретельно промийте, обсушіть. Кожен гриб розріжте навпіл і наріжте половинки тонкими скибочками. Занадто крупно нарізати не варто, інакше жорсткі великі шматочки можуть порвати ніжні млинці яєчні.
  9. Сир натріть на великій тертці. Половина сиру знадобиться для начинки, а половина для посипання сформованих млинців.
  10. Зелень вимийте і дрібно порубайте.
  11. У сковороді розігрійте частину олії та обсмажте гриби до золотистого кольору. Перекладіть гриби на тарілку.
  12. У сковороду, що звільнилася, влийте рослинну олію, що залишилася, викладіть куряче філе і обсмажте до легкої рум’яної скоринки. Якщо хочете додати цибулю, її потрібно обсмажити разом із куркою.
  13. Поверніть у сковороду гриби, всипте половину тертого сиру та зелень.
  14. Посоліть начинку, поперчіть і добре перемішайте.
  15. На краєчок кожного млинця покладіть 1-2 ст. л. начинки.
  16. Згорніть млинець рулетиком, повертаючи бічні краї, щоб начинка не вивалювалася. Так само згорніть всі інші рулетики.
  17. Форму для запікання змастіть олією. Викладіть у неї підготовлені млинці.
  18. Зверху посипте млинці тертим сиром, що залишився. Поставте форму в розігріту до 180С духовку на 20 хвилин.


Back to top button