Суспільство

Як швидко засолити рибу: прості поради

Найбільш поширеним і зручним вважається сухий посол. В цьому випадку використовується великий дерев’яний ящик з отворами, дно яких потрібно застелити льоном. Кожну тушку риби натерти сіллю, укласти їх шарами, зверху ще засипати 1 см солі.

Кількість солі – 200 гр на 1 кг риби.
Час засолу – 10-11 днів.

Другий варіант – мокрий посол. Тут вже можна брати не тільки дерев’яні, а й пластикові або емальовані ємності. Рибу викласти спинками вниз, посипати сіллю. На другий день з’явиться сік, який, змішуючись з сіллю, перетвориться в розсіл – саме в ньому і будуть засолюватися тушки.

Кількість солі – 150-200 гр на 1 кг риби
Час засолу – 7-10 днів.

Ще є змішаний посол. Необхідно натерти рибу сіллю, а після залити розсолом (цукор, сіль, спеції). За бажанням можна додати спеції.

Кількість розсолу – 3 л на 1 кг риби.
Час засолу – 7-10 днів.

Семужний посол рекомендований, якщо ви не знаєте, як засолити оселедець в домашніх умовах. Вам потрібно взяти скляний, керамічний або пластиковий посуд, натерти рибу сіллю і цукром, укласти в ємність і поставити в холодильник.

Час засолу – 24 години.

Як засолити червону рибу швидко в фользі.

Для того, щоб перетворити риб’ячу тушку в неперевершене самостійне блюдо, виконуйте прості рекомендації:

• промийте рибу, видаліть кістки, а шкіру залиште;
• кожен шматок акуратно натріть сіллю;
• загорніть філе у фольгу;
• згорток покладіть в ємність і залиште в холодильнику на 24 години.

Розсіл для червоної риби також готується дуже просто. На 1 кг риби вам необхідно взяти 1 л води, 150 гр цукру, 150 гр солі, 50 гр гірчиці, 2 великих лаврових листки, пару щіпок чорного і запашного перців. Зберігати рибу в розсолі можна не більше 4 годин, інакше є ризик пересолити.

Такі види риб, як скумбрія або оселедець, засолюються семужним методом. Бажано, крім традиційних рекомендацій, залишити рибу на 30 годин в холодильнику. Після цього можна засушувати або їсти відразу. Альтернативний варіант – провісний спосіб засолу, коли крізь зябра рибу нанизують на прут і занурюють в розсіл.



Back to top button