ДніпроСуспільство

У Дніпропетровській області з початку року зафіксували три випадки ботулізму

Цьогоріч на Дніпропетровщині  ботулізмом захворіли двоє людей у Кам’янському та один у Дніпрі. Вони отруїлися домашньою тушонкою та копченою рибою. Про це повідомили на брифінгу в обласній військовій адміністрації, передає Телеканал D1.

Медики розповідають, що саме влітку збільшується кількість харчових отруєнь. А причиною ботулізму найчастіше стають зіпсовані домашні консерви з м’яса та риби, рідше – з овочів. Також консервовані продукти, які були погано вимиті або неправильно термічно оброблені, та копченості домашнього приготування. Однак, трапляються випадки хвороби і після вживання продуктів, вироблених у промислових умовах.

Фахівці радять не вживати консервовану їжу з банок зі здутими кришками. Або якщо вона була приготовлена понад рік тому. А при перших ознаках отруєння негайно звертатися до лікаря. Зокрема, якщо є порушення близького зору або сильно виражена сухість у роті, «пропадає» голос, підвищується  стомлюваність або виникає запаморочення.



Back to top button