Суспільство

Цукати з гарбуза в духовці: рецепт

Що можна зробити з гарбуза швидко та смачно? Ось такі чудові гарбузові цукати у духовці. Рецепт довгий, але більшість часу приготування йде на охолодження цукатів у сиропі, а ви в цей час можете зайнятися іншими справами.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Гарбуз — 1.5 кг
  • Цукор — 750 г
  • Лимонна кислота (з гіркою) — 1 ч.л.
  • Мускатний горіх — за смаком
  • Кориця — за смаком
  • Цукрова пудра — 1 ст.л.
  • Кукурудзяний крохмаль — 1 ст.л.

ГОТУЄМО

  1. Гарбуз добре помийте, очистіть шкірку і видаліть насіння. Насіння не викидайте – їх можна просушити і їсти, вони дуже корисні. Наріжте м’якоть на кубики приблизно 1х1 см і перекладіть у каструлю. На приготування цукатів такого розміру піде не надто багато часу.
  2. Засипте гарбуз цукром і перемішайте, щоб цукор рівномірно змішався зі шматочками гарбуза. Накрийте кришкою та залиште на 6-10 годин. Якщо у вас мало часу, перемішуйте гарбуз щогодини. Так швидше розчиниться цукор і гарбуз дасть сік.
  3. За цей час цукор розчиниться і змішається з гарбузовим соком, що виділився. Додайте лимонну кислоту та спеції, перемішайте.
  4. Поставте на великий вогонь. Доведіть до кипіння і варіть, поки гарбуз не стане м’яким. Так як всі гарбузи різні і готуються в різних посудах і на різних плитах, точний час сказати складно, тому гарбуз потрібно перевіряти. Він не повинен зваритися повністю, інакше перетвориться на варення.
  5. Перекладіть гарбуз у друшляк і злийте весь сироп. Закип’ятіть сироп та уваріть протягом 5-7 хвилин.
  6. Залийте гарячим сиропом гарбуз так, щоб він повністю був у сиропі, і остудіть.
  7. Повторіть кроки 6 і 7. Потім перекладіть шматочки гарбуза в друшляк і залиште на 1,5-2 години, щоб сироп повністю стік.
  8. Розігрійте духовку до 100 градусів. Викладіть шматочки гарбуза на лист з пергаментом, щоб не злипалися, на відстані один від одного. Сушіть в духовці з відкритими дверцятами протягом 2-3 годин.
  9. Цукати мають зменшитися у розмірі та стати трохи скляними. Акуратно – не перетримайте в духовці, цукати не повинні стати сухими та твердими. Поверхня може залишитися трохи липкою.
  10. Перекладіть цукати на плоску тацю і залиште в кімнаті (вибирайте кімнату, що добре провітрюється і з сухим повітрям) і залиште ще приблизно на добу цукати дійти.
  11. Змішайте цукрову пудру з крохмалем і розпорошіть цю суміш над цукатами, ретельно перемішайте. Якщо є шматочки, що злиплися, – відокремте їх, щоб вони з усіх боків обвалялися в пудрі. Зберігайте у закритих ємностях у сухому прохолодному місці.
  12. Цукати з гарбуза на смак виходять чимось схожим на курагу. Відразу можна й не зрозуміти, з чого вони зроблені. Рецепт підійде навіть тим, хто гарбуз ніколи не любив. Цукати виходять дуже смачними.


Back to top button