Суспільство

Тартар із яловичої вирізки

Щоб приготувати по-справжньому смачний і незабутній на смак тартар, необхідно правильно вибрати м’ясо. Найкраще підходить вирізка, вона не має сполучних тканин, за рахунок чого м’ясо від цієї частини туші неймовірно ніжне. Зверніть увагу на запах вирізки, він повинен мати вершковий аромат. А колір має бути червоним, але не бордовим.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Яловича вирізка – 100 г
  • Червона цибуля – ¼ шт.
  • Жовток перепелиного яйця – 1 шт.
  • Каперси консервовані – 1 ст. л.
  • Пір’я зеленої цибулі – 10 г
  • Лимонний сік – 2 ч. л.
  • Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
  • Соус табаско – 1 крапля
  • Сіль – 2-3 щіпки
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

ГОТУЄМО

  1. М’ясо ретельно промиваємо та просушуємо. Необхідно дрібно нарізати його на невеликі кубики, оптимально 4-5 мм.
  2. Також, наскільки це можливо, дуже дрібно нарізаємо цибулю, на 100 г м’яса її об’єм не повинен перевищувати 3 чайні ложки, і додаємо його до м’яса.
  3. Каперси необхідно подрібнити так, щоб розмір кожного шматочка не перевищував розмір цибулі.
  4. Дрібно нарізаємо пір’я цибулі і додаємо в тартар. На цьому етапі потрібно посолити, поперчити, додати гірчицю, лимонний сік та табаско. Акуратно перемішуємо та відправляємо в холодильник на десять хвилин.
  5. Подавати тартар потрібно порційно, використовуючи кулінарне кільце. Зверху викладаємо один перепелиний жовток. За бажанням тарілку можна прикрасити листям зелені.


Back to top button