Суспільство

Сирний крем-суп: рецепт

Найсмачніший, корисний, простий, бюджетний, апетитний. Сирний крем-суп підійде шанувальникам легких овочевих страв без м’яса. Його можна готувати з додаванням різних овочів та змінювати густину, підливаючи бульйон. Ви можете приготувати суп до сімейного обіду або навіть до святкового столу: його спокусливий аромат та насичений сирний смак не залишать байдужим нікого. Можливо, саме сирний крем-суп стане вашою фірмовою стравою.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Картопля — 400 г
  • Плавлений сир — 300г
  • Цибуля — 1 шт
  • Морква — 1 шт
  • Стебло селери — 1 шт
  • Перець чорний мелений, сіль — за смаком

ГОТУЄМО

  1. Плавлений сир можете обрати будь-який, бажано без добавок. Але якщо там зелень, то її можна. Овочі добре вимийте і обсушіть паперовими рушниками.
  2. Картоплю, моркву та цибулину очистіть. Картоплю та моркву наріжте кубиками. Цибулину залиште цілою. Стебло селери наріжте шматочками.
  3. У каструлю для супу викладіть картоплю, моркву, стебло селери та цілу цибулину. Влийте літр води. Поставте каструлю на вогонь, доведіть воду до кипіння та варіть на середньому вогні до готовності овочів близько 30 хвилин. Наприкінці варіння цибулю вийміть і викиньте.
  4. Овочевий відвар перелийте в сотейник через сито.
  5. Овочі, що залишилися в каструлі, пюруйте занурювальним блендером до гладкої однорідної консистенції. Збивати потрібно досить довго.
  6. Додайте в суп плавлений сир і знову збийте блендером.
  7. Влийте в каструлю овочевий відвар до консистенції середньої густоти. Знову збийте все блендером. Поверніть каструлю на вогонь і прогрійте суп, помішуючи ще 2 хвилини.
  8. Накрийте кришкою крем-суп і дайте настоятися близько 7 хвилин. Потім розлийте по тарілках.

ДОДАТКОВО

Замість м’якого плавленого сиру можна взяти щільні плавлені сирки. Також додати до супу можна і звичайний твердий сир. Причому смак сиру визначатиме загальний смак супу.

Для більшої ситості можна додати в суп відварену курку і збити разом до гладкості.



Back to top button