Суспільство

Сирний десерт без випічки: рецепт

Цього тижня будемо готувати десерти без випічки. Десерт із сиру виручить вас в момент, коли немає можливості скористатися духовкою. До нього можна додавати будь-які ягоди та фрукти, а, використовуючи знежирений сир, можна зробити десерт низькокалорійним.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Сир — 400 г
  • Йогурт (натуральний, без добавок або сметана) — 300 мл
  • Цукор — 100 г
  • Желатин — 15 г
  • Вода — 75 мл
  • Ванільний цукор — 0.5 ч.л.
  • Ягоди (будь-які, у мене малина) — 1 стакан

ГОТУЄМО

  1. Желатин залийте чистою водою кімнатної температури. Перемішайте та залиште на 15 хвилин для набухання.
  2. Складіть в миску сир, додайте до нього сметану, цукор, звичайний та ванільний. Кількість цукру регулюйте своїм смаком, можете зменшити чи збільшити його.
  3. Пробийте всі продукти занурювальним блендером. Повинна вийти однорідна маса без грудочок.
  4. Набряклий желатин розтопіть будь-яким способом. Можна це зробити на плиті, на маленькому вогні. Як тільки желатин розтопиться, зніміть його з вогню, не допускаючи закипання. Або в мікрохвильовій печі, короткими імпульсами по 10 секунд. Додайте в гарячий желатин пару столових ложок сиру та перемішайте. І тільки потім вилийте суміш до загальної маси. У такий спосіб ви остудите желатин швидко та без шкоди для інших продуктів.
  5. Добре перемішайте сирну масу. Додайте до неї ягоди чи фрукти. Вони можуть бути будь-які. Великі плоди наріжте шматочками. Акуратно перемішайте.
  6. Візьміть форму для десерту. Вона може бути будь-якою — скляною, керамічною, металевою, силіконовою. Підійде навіть звичайний салатник. Вистеліть форму харчовою плівкою. Вилийте в неї сирну масу. Краї плівки загорніть, накриваючи верх десерту. Поставте його в холодильник до повної стабілізації, щонайменше на 2 години, а краще на ніч.
  7. Вийміть готовий десерт із холодильника, переверніть його на блюдо. Заберіть плівку. Подавайте десерт із свіжими ягодами. Можете також полити його будь-яким сиропом.

ДОДАТКОВО

Важливо ретельно поставитися до вибору сиру. Неякісний продукт може зіпсувати готову страву, оскільки безпосередньо впливає на консистенцію, смак та кінцевий результат. Вибирайте свіжий, натуральний сир, без сторонніх домішок, ознак псування (неприємний запах, неоднорідний колір, сироватка, що відокремилася). Не забувайте звертати увагу на консистенцію (сухий, вологий, однорідний або крупинки, м’який або пастоподібний), а також жирність продукту.



Back to top button