Суспільство

Свинина в духовці з сиром та помідорами: рецепт

Цей тиждень присвятимо м’ясним стравам, які стануть до душі кожній господарці. І розпочнемо з класики — зі свинини з сиром та помідорами.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Свинина — 600 г
  • Твердий сир — 200 г
  • Помідори — 3 шт
  • Сметана — 80 шт
  • Часник — 2 зубчики
  • Петрушка — 10 г
  • Рослинна олія — 10 г
  • Сіль за смаком
  • Спеції сухі за смаком

ГОТУЄМО

  1. Свинину обирайте без кісток. Зручно використовувати свинячий окіст або карбонат. Сметана може бути будь-якої жирності. Сир також вибирайте на власний смак.
  2. Свинину наріжте поперек волокон на порційні шматочки товщиною приблизно по 1-1,5 см і трохи відбийте кухонним молоточком.
  3. Для запікання підійде будь-яка жароміцна форма. Змастіть її олією і викладіть шматочки відбитого м’яса. Посипте сіллю та спеціями. Щодо спецій — досить буде меленого перцю.
  4. Сир натріть. Трохи відкладіть окремо для посипання. Петрушку дрібно наріжте. Часник очистіть та пропустіть через прес. Змішайте сир, сметану, петрушку та часник.
  5. Сирну масу, що вийшла, рівномірно намажте по підготовленим шматочках м’яса.
  6. Помидори помийте і наріжте кружальцями. Розкладіть помідори по м’ясу.
  7. Зверху посипте тертим сиром, поставте м’ясо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів на 35-40 хвилин. При запіканні орієнтуйтесь за духовкою.
  8. За цей час у формі з’явиться сік і частина встигне випаруватися. Сир не тільки розплавиться, а й трохи підрум’яниться. Готове м’ясо витягніть із духовки і подавайте до столу в гарячому вигляді. Смачного!

ДОДАТКОВО

Крім свинини в цій страві можна використовувати будь-яке інше м’ясо. Враховуйте, що час приготування, а також смак та калорійність страви зміняться. Наприклад, яловичина готується довше, ніж свинина, а куряче філе чи індичка менше.

Сир для цієї страви підійде будь-який – твердий, напівтвердий, м’який типу моцарели. Головне, щоб він був смачним, якісним, без замінників молочних жирів та добре плавився.



Back to top button