Суспільство

Суші торт: рецепт салату

Поціновувачі суші оцінять цю страву. А також ті, у кого немає циновки або хто не вмієте крутити роли, але дуже хоче здивувати гостей японською кухнею.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Круглий рис — 1 стакан
  • Вода — 230 мл
  • Рисовий оцет — 50 мл
  • Сіль — 1 ч.л.
  • Цукор (без гірки) — 2 ст.л.
  • Норі — 2 листи
  • Огірки — 1 шт
  • Вершковий сир — 180 г
  • Крабове м’ясо (або 4 крабові палички) — 50 г
  • Червона риба — 200 г
  • Кунжут — 2 ст.л.

ГОТУЄМО

  1. Беремо круглозерний рис і добре промиваємо його під проточною водою. При варінні рису для суші співвідношення рису та води має бути 1:1,15. Варити рис можна як у звичайній каструлі, так і в мультиварці. Для варіння в каструлі необхідно спочатку на сильному вогні довести рис до кипіння, потім зменшити вогонь до мінімального та варити рис 15 хвилин. Кришку каструлі не відкриваємо. Після того як рис, зварився чекаємо ще 15 хвилин.
  2. Тепер займемося заправкою для рису. Трохи нагріваємо 50 мл рисового оцту та розчиняємо в ньому 1 чайну ложку солі та 2 столові ложки без гірки цукру.
  3. Поливаємо соусом відварений рис та акуратно перемішуємо дерев’яною лопаткою.
  4. Два листи водоростей норі нарізаємо за допомогою ножиць на невеликі квадрати.
  5. Займемося збиранням салату-торта. Для цього скористаємося кільцем сервіровки діаметром 15 см. Першим шаром щільно викладаємо шматочки норі, намагаючись, щоб між ними не було зазорів.
  6. Наступним шаром викладаємо половину рису.
  7. Вершковий сир перекладаємо в кондитерський мішок або звичайний пакет, зрізаємо кут і видавлюємо спіраллю.
  8. Огірки очищаємо від шкірки та нарізаємо тонкими скибочками. Викладаємо шар огірків поверх вершкового сиру.
  9. Насіння кунжуту злегка підсмажуємо на сухій сковорідці та посипаємо ними шар із огірків.
  10. Наступним шаром ідуть нарізані крабові палички (крабове м’ясо). Якщо не любите крабове м’ясо, цей шар можна замінити на червону рибу, тобто, шар із риби повторюватиметься двічі.
  11. І знову шар із листя норі.
  12. Викладаємо частину рису, що залишилася.
  13. Видавлюємо з мішка вершковий сир, що залишився.
  14. Трохи розрівнюємо вершковий сир за допомогою ножа.
  15. Останнім шаром викладаємо нарізану червону рибу. Риба підійде будь-яка слабосолона: горбуша, сьомга або форель. Посипаємо верх суші торта кунжутом.

ДОДАТКОВО

У начинку такого торта також можна додати креветки та авокадо. Сирний сир за бажання можна змішати з васабі та соєвим соусом.



Back to top button