Суспільство

Смажений окунь: рецепт

Найсмачніша рибна страва на вечерю, швидка та проста! За цим рецептом смажений окунь завжди виходить соковитим, смачним, апетитним! Ідеально підійде для вечері, бо не потребує великих витрат часу.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Окунь – 450 г
  • Пшеничне борошно – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Мелений коріандр – за смаком

ГОТУЄМО

  1. Беріть свіжого окуня (або замороженого, тоді його потрібно попередньо розморозити, поклавши в пакеті на нижню полицю холодильника, не використовуйте для цього занурення в холодну або, тим більше, в гарячу воду – риба відразу стане несмачною).
  2. Окуня очистіть від луски. Для цього зручно використовувати рибочистку з контейнером для збирання луски. Рибу добре промийте, осушіть рушником, наріжте порційними шматками і помістіть у підготовлену тару. Посоліть, поперчіть, додайте прянощі, дайте трохи постояти.
  3. Насипте борошно в невелику миску. Кожен шматок риби обваляйте у борошні. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте великими півкільцями.
  4. На сковороді розігрійте олію і обсмажте шматки риби з обох боків. У простір між рибою додайте крупно нарізану цибулю.
  5. Подавайте смаженого окуня з гарніром або без нього одразу, у гарячому вигляді.


Back to top button