Суспільство

Смачні пиріжки на сковорідці: рецепт

Тісто виходить надзвичайно смачним, пишним, м’яким і довго не черствіє.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Борошно — 550-600 гр;
  • Дріжджі пресовані – 20 г (або сухі – 7 г);
  • Сіль – 10 г;
  • Цукор – 40 г;
  • Вода – 350 мл;
  • Рослинна олія – 20 г.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. У глибоку миску наливаємо 350 мл води, додаємо 20 г сирих дріжджів, 3 ст. цукру. Додаємо 1 ч.л. солі, вливаємо 20 г олії, перемішуємо і додаємо поступово просіяне борошно.
  2. Замішуємо тісто, його потрібно вимішати до гладкості. За потребою додаємо борошно, тісто виходить еластичне трохи тугіше ніж на пончики. Кладемо назад у миску, закриваємо кришкою і ставимо в тепле місце на 3-4 години.
  3. Поки тісто доходить, готуємо начинку за смаком.
  4. Минуло 4 години, стіл та руки змащуємо олією, борошном більше користуватися не можна.
    Тісто перекладаємо на стіл, ділимо його на частини.
  5. Робимо колобочки і прикриваємо їх рушником чи харчовою плівкою.
  6. Беремо один колобочок і розкочуємо коржик. Кладемо начинку, добре закріплюємо краї.
  7. На сковороду наливаємо олію, так щоб пиріжки ховалися при смаженні до половини. Смажимо на середньому вогні до золотистого кольору із двох сторін.


Back to top button