Суспільство
Смачні пиріжки на сковорідці: рецепт
Тісто виходить надзвичайно смачним, пишним, м’яким і довго не черствіє.
ІНГРЕДІЄНТИ
- Борошно — 550-600 гр;
- Дріжджі пресовані – 20 г (або сухі – 7 г);
- Сіль – 10 г;
- Цукор – 40 г;
- Вода – 350 мл;
- Рослинна олія – 20 г.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- У глибоку миску наливаємо 350 мл води, додаємо 20 г сирих дріжджів, 3 ст. цукру. Додаємо 1 ч.л. солі, вливаємо 20 г олії, перемішуємо і додаємо поступово просіяне борошно.
- Замішуємо тісто, його потрібно вимішати до гладкості. За потребою додаємо борошно, тісто виходить еластичне трохи тугіше ніж на пончики. Кладемо назад у миску, закриваємо кришкою і ставимо в тепле місце на 3-4 години.
- Поки тісто доходить, готуємо начинку за смаком.
- Минуло 4 години, стіл та руки змащуємо олією, борошном більше користуватися не можна.
Тісто перекладаємо на стіл, ділимо його на частини. - Робимо колобочки і прикриваємо їх рушником чи харчовою плівкою.
- Беремо один колобочок і розкочуємо коржик. Кладемо начинку, добре закріплюємо краї.
- На сковороду наливаємо олію, так щоб пиріжки ховалися при смаженні до половини. Смажимо на середньому вогні до золотистого кольору із двох сторін.