Суспільство
Швидкий домашній хліб: рецепт
Жодний магазинний хліб ніколи не замінить домашній, випечений власноруч. У домашній хліб ми вкладаємо свою енергетику та любов.
ІНГРЕДІЄНТИ
- вода тепла – 210 мл;
- дріжджі сухі – 1 ч. л.;
- борошно пшеничне – 320 г;
- олія соняшникова – 30 мл;
- цукор – 1 ч. л.;
- сіль – 0,5 ч. л.
ГОТУЄМО
- Змішати сухі інгредієнти: просіяти борошно, додати сіль, цукор та дріжджі.
- Влити теплу воду (температура води не більше 42 градусів) та олію.
- Замісити м’яке та приємне тісто. Оскільки борошно буває різної щільності, його може знадобитися трохи більше. Миску змастити олією та помістити в неї тісто на 30 хвилин, накривши кришкою або плівкою. За цей час тісто збільшиться втричі.
- Його слід обім’яти та сформувати булку або батон. По верху можна зробити надрізи.
- Залишити хліб для вистоювання ще на 15-20 хвилин. Потім збризкати молоком або водою.
- Розігріти духовку до 200 градусів і випікати хліб 20-25 хвилин до золотистого верху. Остудити хліб на решітці.
- Домашній хліб готується досить швидко, а виходить дуже м’яким з ідеальною структурою.