Суспільство

Швидкий домашній хліб: рецепт

Жодний магазинний хліб ніколи не замінить домашній, випечений власноруч. У домашній хліб ми вкладаємо свою енергетику та любов.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • вода тепла – 210 мл;
  • дріжджі сухі – 1 ч. л.;
  • борошно пшеничне – 320 г;
  • олія соняшникова – 30 мл;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • сіль – 0,5 ч. л.

ГОТУЄМО

  1. Змішати сухі інгредієнти: просіяти борошно, додати сіль, цукор та дріжджі.
  2. Влити теплу воду (температура води не більше 42 градусів) та олію.
  3. Замісити м’яке та приємне тісто. Оскільки борошно буває різної щільності, його може знадобитися трохи більше. Миску змастити олією та помістити в неї тісто на 30 хвилин, накривши кришкою або плівкою. За цей час тісто збільшиться втричі.
  4. Його слід обім’яти та сформувати булку або батон. По верху можна зробити надрізи.
  5. Залишити хліб для вистоювання ще на 15-20 хвилин. Потім збризкати молоком або водою.
  6. Розігріти духовку до 200 градусів і випікати хліб 20-25 хвилин до золотистого верху. Остудити хліб на решітці.
  7. Домашній хліб готується досить швидко, а виходить дуже м’яким з ідеальною структурою.


Back to top button