Суспільство
Шоколадний мус на десерт: рецепт
Цей шоколадний мус готується не зовсім звичайним способом. Крім того, його потрібно збивати міксером. У результаті він виходить напрочуд повітряним і ніжним, а з алкоголем – ще й пікантним.
ІНГРЕДІЄНТИ
- Гіркий шоколад — 300 г
- Вода — 250 мл
- Коньяк (за бажанням, віскі чи бренді) — 4 ст.л.
- Цукор — 4 ст.л.
ГОТУЄМО
- Шоколад беріть гіркий, з мінімальним вмістом какао від 70%. Замість коньяку можете взяти віскі чи бренді. Цукор може бути коричневий.
- Шоколад поламайте на дрібні шматочки.
- Поставте сотейник на середній вогонь. Постійно помішуючи, розтопіть шоколад. Повинна вийти досить текуча суміш.
- Перелийте шоколадну суміш у чашу чи миску. Вона має охолонути до кімнатної температури.
- В іншу миску, трохи більше, викладіть кубики льоду.
- Встановіть миску з шоколадом у чашу з льодом, щоб дно рівномірно охолоджувалося.
- Збивайте шоколад міксером на середній швидкості. На самому початку збивання нічого не відбувається. Але поступово охолоджуючись, шоколадна суміш почне густіти. Збивати мус потрібно не дуже довго, інакше він втратить легкість.
- Перекладіть повітряний шоколадний мус у креманки. Поставте мус у холодильник на 30 хвилин.
- Перед подачею прикрасьте шоколадний мус збитими вершками і посипте корицею та какао.