Суспільство

Шоколадний мус на десерт: рецепт

Цей шоколадний мус готується не зовсім звичайним способом. Крім того, його потрібно збивати міксером. У результаті він виходить напрочуд повітряним і ніжним, а з алкоголем – ще й пікантним.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Гіркий шоколад — 300 г
  • Вода — 250 мл
  • Коньяк (за бажанням, віскі чи бренді) — 4 ст.л.
  • Цукор — 4 ст.л.

ГОТУЄМО

  1. Шоколад беріть гіркий, з мінімальним вмістом какао від 70%. Замість коньяку можете взяти віскі чи бренді. Цукор може бути коричневий.
  2. Шоколад поламайте на дрібні шматочки.
  3. Поставте сотейник на середній вогонь. Постійно помішуючи, розтопіть шоколад. Повинна вийти досить текуча суміш.
  4. Перелийте шоколадну суміш у чашу чи миску. Вона має охолонути до кімнатної температури.
  5. В іншу миску, трохи більше, викладіть кубики льоду.
  6. Встановіть миску з шоколадом у чашу з льодом, щоб дно рівномірно охолоджувалося.
  7. Збивайте шоколад міксером на середній швидкості. На самому початку збивання нічого не відбувається. Але поступово охолоджуючись, шоколадна суміш почне густіти. Збивати мус потрібно не дуже довго, інакше він втратить легкість.
  8. Перекладіть повітряний шоколадний мус у креманки. Поставте мус у холодильник на 30 хвилин.
  9. Перед подачею прикрасьте шоколадний мус збитими вершками і посипте корицею та какао.


Back to top button