Суспільство
Шоколадна ковбаска з печива та какао зі згущеним молоком: рецепт
Класичний десерт без випічки. Готується легко, інгредієнти — доступні, тож, нумо готувати!
ІНГРЕДІЄНТИ
- Печиво пісочне — 250 г
- Згущене молоко — 200 г
- Вершкове масло — 100 г
- Какао-порошок — 3 ст.л.
ГОТУЄМО
- Відразу відкладіть два печива, вони виконуватимуть роль “жиру” в ковбасі. Подрібніть печиво руками, залишаючи великі шматочки.
- Решту печива подрібніть до стану дрібної крихти. Можна скористатися різними способами. Раніше це робили за допомогою м’ясорубки або качалки, зараз у ролі помічника часто виступає блендер чи подрібнювач.
- Пересипте печиво в миску. Додайте до нього м’яке вершкове масло. Перемішайте.
- Влийте в масу згущене молоко, насипте какао-порошок.
- Ложкою перемішайте масу до однорідного стану. Для цього не знадобиться міксер або інший прилад. Все добре перемішається ложкою. Наприкінці покладіть залишені великі шматочки печива.
- Їх слід втерти у основну масу. Вона повинна вийти м’якою та пластичною. Якщо раптом маса у вас вийшла сухою, додайте до неї пару ложок молока.
- Викладіть тісто, що вийшло, на харчову плівку і сформуйте ковбаску. Для цього замотайте її в плівку та покатайте по столу. Кінці плівки зав’яжіть.
- Залиште ковбаску в холодильнику на кілька годин. За цей час олія застигне і ковбаса стане твердою.