Суспільство

Шашлик на шпажках зі свинини в духовці: рецепт

Шашлик на шпажках зі свинини в духовці – добрий варіант, якщо у вас немає можливості посмажити м’ясо на природі. Зробіть пікнік у себе вдома! Свинина маринується всю ніч, тому виходить особливо м’якою, сподобається всій родині та гостям.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Свинина – 450 г
  • Цибуля – 1 шт
  • Вода – 3 ст.л.
  • Паприка – 0.5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль за смаком

ГОТУЄМО

  1. М’ясо для нього краще підходить не пісне, з невеликою кількістю жиру. Найкращий варіант – свиняча шия. Також можна взяти вирізку, карбонад чи лопатку. Крім перцю ви можете взяти абсолютно будь-які приправи та спеції, на свій смак.
  2. М’ясо обмийте, обсушіть та наріжте на однакові шматки розміром близько 4 см.
  3. Цибулю почистіть і наріжте великими кільцями.
  4. Складіть м’ясо у відповідний посуд, додайте сіль та спеції. Покладіть цибулю, розібравши її на окремі кільця.
  5. Добре перемішайте продукти рукою, потроху додаючи воду. М’ясо має стати трохи вологим. Перемішуйте близько 3-4 хвилин. Накрийте посуд з м’ясом кришкою або харчовою плівкою і приберіть у холодильник щонайменше на 2 години, а краще на всю вночі
  6. За півгодини до початку приготування замочіть шпажки в холодній воді, щоб вони не горіли в духовці.
  7. Вийміть м’ясо з холодильника. Насадіть його на шпажки. Цибулю не використовуйте, вона зробив свою справу і разом із м’ясом не запікається. Шашлички на шпажках встановіть на відповідну форму для запікання так, щоб м’ясо висіло в повітрі. У форму налийте трохи води, щоб жир, що капає з шашликів, не горів.
  8. Запікайте шашлики близько 40 хвилин у духовці при 200°С. Кожні десять хвилин перевертайте шашлики на інший бік. Наприкінці на 10 хвилин можна включити режим конвекції, щоб м’ясо підрум’янилося.

ДОДАТКОВО

Якщо свинина пісна, додайте в маринад трохи яблучного оцту або лимонного соку перед тим, як відправте її в холодильник. Кислота розм’якшить волокна і м’ясо не буде твердим.

Якщо ви хочете зробити шашлики з цибулею, то використовуйте при жарінні свіжу цибулину, а не ту, що йшла в маринад. Так буде смачніше. Наріжте її великими кільцями і насадіть між шматками м’яса, не розбираючи на окремі кільця.



Back to top button