Суспільство
Сазан запечений у духовці: рецепт
Сазан, запечений у духовці – це дуже смачно, таку страву можна подати на святковий стіл. Подавайте запеченого сазана з картоплею – підсмаженою або запеченою поруч на деко, з пюре або з розсипчастим рисом.
ІНГРЕДІЄНТИ
- Сазан — 900 г
- Лимон — 30 г
- Цибуля ріпчаста — 30 г
- Кухонна сіль — 5 г
- Чебрець — за смаком
- Майонез — 1 г
- Соняшникова олія — 10 г
ГОТУЄМО
- Візьміть свіжого сазана – чим свіжіша риба, тим смачніше, заморожений сазан зовсім втрачає смак.
- Сазана очистіть від луски – вона в нього дуже велика, залежно від розміру риби може досягати до 5-копійчаної монети. Розріжте черевце і випатрайте. Якщо збираєтеся готувати з головою – видаліть зябра. Рибу добре промийте під проточною водою, осушіть паперовим рушником.
- Напівкільцями наріжте цибулю.
- Відріжте кілька скибочок лимона – для поливання соком та фарширування.
- Рибу добре натріть сіллю та перцем зовні та зсередини.
- Вкладіть у черевце підготовлену цибулю, часточки лимона, гілочки свіжого або сушеного чебрецю.
- Змастіть рибу олією і викладіть на великий лист фольги.
- Загорніть нафаршированого ароматними добавками сазана у фольгу конвертом і помістіть у духовку десь на 50 хвилин, виставивши температуру 180 градусів.
- Через зазначений час фольгу акуратно розгорніть щипцями, рибу відкрийте – вона вже готова, просто можна її трохи підрум’янити.
- Змастіть поверхню сазана тонким шаром майонезу та відкритою поставте під гриль хвилин на 8-10.