Суспільство

Сазан запечений у духовці: рецепт

Сазан, запечений у духовці – це дуже смачно, таку страву можна подати на святковий стіл. Подавайте запеченого сазана з картоплею – підсмаженою або запеченою поруч на деко, з пюре або з розсипчастим рисом.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Сазан — 900 г
  • Лимон — 30 г
  • Цибуля ріпчаста — 30 г
  • Кухонна сіль — 5 г
  • Чебрець — за смаком
  • Майонез — 1 г
  • Соняшникова олія — 10 г

ГОТУЄМО

  1. Візьміть свіжого сазана – чим свіжіша риба, тим смачніше, заморожений сазан зовсім втрачає смак.
  2. Сазана очистіть від луски – вона в нього дуже велика, залежно від розміру риби може досягати до 5-копійчаної монети. Розріжте черевце і випатрайте. Якщо збираєтеся готувати з головою – видаліть зябра. Рибу добре промийте під проточною водою, осушіть паперовим рушником.
  3. Напівкільцями наріжте цибулю.
  4. Відріжте кілька скибочок лимона – для поливання соком та фарширування.
  5. Рибу добре натріть сіллю та перцем зовні та зсередини.
  6. Вкладіть у черевце підготовлену цибулю, часточки лимона, гілочки свіжого або сушеного чебрецю.
  7. Змастіть рибу олією і викладіть на великий лист фольги.
  8. Загорніть нафаршированого ароматними добавками сазана у фольгу конвертом і помістіть у духовку десь на 50 хвилин, виставивши температуру 180 градусів.
  9. Через зазначений час фольгу акуратно розгорніть щипцями, рибу відкрийте – вона вже готова, просто можна її трохи підрум’янити.
  10. Змастіть поверхню сазана тонким шаром майонезу та відкритою поставте під гриль хвилин на 8-10.


Back to top button