Суспільство

Салат Тіффані з виноградом та куркою: рецепт

Цей салат підійде тим, хто любить фрукти в салатах (виноград, ананаси, чорнослив, апельсини). Пропонуємо найпростіший класичний варіант цього салату, основними інгредієнтами якого є курка і горіхи, і, звичайно, – виноград.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Куряче філе (попередньо відварити) — 500 г
  • Яйця (відварені) — 4 шт
  • Цибуля (салатна) — 1 шт
  • Твердий сир — 100 г
  • Волоські горіхи — 100 г
  • Майонез — 150 г
  • Виноград — 100 г

ГОТУЄМО

  1. Виноград для прикраси салату краще купувати без кісточок, приємного зеленого відтінку, краще солодкий. Сіль знадобиться, якщо куряче філе відварили без солі. Підготуйте відповідний посуд для салату, в якому він подаватиметься на стіл.
  2. Першим шаром йтиме куряча грудка. Якщо при варінні вона не була підсолена, її слід трохи підсолити. Поріжте куряче філе дрібними шматочками. Салатну цибулю очистить і дрібно наріжте. Викладіть в салат половину нарізаного філе та цибулі. Зробіть майонезну сіточку або трохи промажте майонезом.
  3. Обсмажені волоські горіхи слід порубати ножем. Викладіть половину горіхів другим шаром у салат.
  4. Сир варто натерти на тертці (великій або середній) і викласти половину сиру наступним шаром у салат поверх горіхів. Зробити майонезну сіточку.
  5. Яйця очистити та натерти на великій тертці. Змішати яйця з майонезом і викласти половину яєць наступним шаром у салат.
  6. Повторити всі шари, останній шар промазати майонезом.
  7. Виноград промити та обсушити. Розрізати кожну ягоду навпіл і зрізом донизу прикрасити всю поверхню салату, злегка вдавлюючи ягоди в шар з майонезом.
  8. Салат перед подачею слід охолодити. Подаючи салат на стіл, його можна прикрасити свіжою зеленню.


Back to top button