Суспільство

Салат із пекінської капусти з куркою: рецепт

Корисно, смачно та просто. Без додавання майонезу. Салат із пекінської капусти з куркою дуже простий у приготуванні. Такий салат стане одним із найулюбленіших для тих, хто стежить за фігурою. Куряче м’ясо відмінно поєднується з овочами.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Пекінська китайська капуста — 150 г
  • Куряче філе — 200 г
  • Помідори — 2 шт
  • Твердий сир — 50 г
  • Оливкова олія — 3 ст.л.
  • Петрушка – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Спеції сухі — за смаком

ГОТУЄМО

  1. Куряче м’ясо вибирайте без кісток. Відмінним варіантом буде куряче філе або м’ясо гомілок. Сир беріть на свій смак, головне, щоб добре терся на тертці і був смачний.
  2. Куряче м’ясо натріть сіллю та спеціями. Змастіть оливковою олією. Залиште м’ясо трохи полежати промаринуватися. Буде достатньо хвилин 20-30.
    Потім викладіть м’ясо на гарячу сковороду та обсмажуйте з усіх боків близько 10-12 хвилин. За час смаження м’ясо покриється апетитною скоринкою. Готове куряче м’ясо зніміть з вогню і залиште охолонути.
  3. З пекінської капусти зніміть верхні листочки. Потім капусту тонко нашинкуйте і викладіть у простору чашу.
  4. Помидори помийте та обсушіть. Розріжте кожен помідор навпіл і видаліть плодоніжку. Наріжте помідори великими скибочками та викладіть у чашу до пекінської капусти.
  5. Додайте дрібно нарізану свіжу зелень.
  6. Охолоджене куряче м’ясо наріжте скибочками і додайте в салат.
  7. Потім додайте сир, натертий на тертці.
  8. Заправте салат оливковою олією. За смаком додайте сіль та спеції. Як спецію можна додати трохи меленого перцю та сушені ароматні трави, наприклад, базилік. Усі інгредієнти перемішайте. Перекладіть салат у відповідний салатник і подавайте до столу.

ДОДАТКОВО

Курку можна замінити на індичку або будь-який інший вид м’яса за вашим бажанням. Але врахуйте, що час приготування і калорійність страви зміняться.

Якщо ви використовуєте готові суміші спецій, обов’язково прочитайте на упаковці склад. Часто в таких сумішах вже є сіль, враховуйте це, інакше ризикуєте пересолити страву.



Back to top button