Суспільство
Салат із пекінської капусти з куркою: рецепт
Корисно, смачно та просто. Без додавання майонезу. Салат із пекінської капусти з куркою дуже простий у приготуванні. Такий салат стане одним із найулюбленіших для тих, хто стежить за фігурою. Куряче м’ясо відмінно поєднується з овочами.
ІНГРЕДІЄНТИ
- Пекінська китайська капуста — 150 г
- Куряче філе — 200 г
- Помідори — 2 шт
- Твердий сир — 50 г
- Оливкова олія — 3 ст.л.
- Петрушка – за смаком
- Сіль – за смаком
- Спеції сухі — за смаком
ГОТУЄМО
- Куряче м’ясо вибирайте без кісток. Відмінним варіантом буде куряче філе або м’ясо гомілок. Сир беріть на свій смак, головне, щоб добре терся на тертці і був смачний.
- Куряче м’ясо натріть сіллю та спеціями. Змастіть оливковою олією. Залиште м’ясо трохи полежати промаринуватися. Буде достатньо хвилин 20-30.
Потім викладіть м’ясо на гарячу сковороду та обсмажуйте з усіх боків близько 10-12 хвилин. За час смаження м’ясо покриється апетитною скоринкою. Готове куряче м’ясо зніміть з вогню і залиште охолонути. - З пекінської капусти зніміть верхні листочки. Потім капусту тонко нашинкуйте і викладіть у простору чашу.
- Помидори помийте та обсушіть. Розріжте кожен помідор навпіл і видаліть плодоніжку. Наріжте помідори великими скибочками та викладіть у чашу до пекінської капусти.
- Додайте дрібно нарізану свіжу зелень.
- Охолоджене куряче м’ясо наріжте скибочками і додайте в салат.
- Потім додайте сир, натертий на тертці.
- Заправте салат оливковою олією. За смаком додайте сіль та спеції. Як спецію можна додати трохи меленого перцю та сушені ароматні трави, наприклад, базилік. Усі інгредієнти перемішайте. Перекладіть салат у відповідний салатник і подавайте до столу.
ДОДАТКОВО
Курку можна замінити на індичку або будь-який інший вид м’яса за вашим бажанням. Але врахуйте, що час приготування і калорійність страви зміняться.
Якщо ви використовуєте готові суміші спецій, обов’язково прочитайте на упаковці склад. Часто в таких сумішах вже є сіль, враховуйте це, інакше ризикуєте пересолити страву.