Суспільство

Рулетики зі свинини з начинкою в духовці: рецепт

З начинкою можна поекспериментувати і, крім зазначених продуктів, додати до неї, наприклад, дрібно натерту моркву та улюблені спеції.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Корейка свиняча (4 штуки) – 1кг
  • Консервовані печериці (або свіжі. Можна й інші гриби на ваш смак) – 170 г
  • Цибуля (середнього розміру) – 1 шт
  • Часник – 1 зубчик
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Сметана – 3 ст.л.
  • Твердий сир – 50 г
  • Рослинна олія – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

ГОТУЄМО

  1. Підготуйте усі необхідні продукти. Для рулетиків слід взяти чотири шматочки корейки шириною близько 2-3 см, можна використовувати шийну частину свинини. Печериці підійдуть консервовані або можна взяти свіжі гриби.
  2. Якщо у вас корейка на кістці, виріжте кісточки, а м’якоть добре відбийте молоточком. Для зручності при відбиванні помістіть шматок м’яса в целофановий пакетик, так не буде зайвих бризок і кухня залишиться максимально чистою. Чим тонше у вас вийде шматок м’яса, тим зручніше робити з нього рулетики.
  3. Часник очистіть і натріть на дрібній тертці, або пропустіть через часникодавилку. Додайте до часнику половину порції сметани, щіпку солі і добре все перемішайте.
  4. Отриманою сумішшю обмажте тонким шаром кожен шматочок м’яса. Залишіть на деякий час, 10-15 хвилин буде цілком достатньо.
  5. Тим часом приготуйте начинку. Гриби наріжте дрібними фрагментами. Цибулю почистіть і подрібніть маленькими кубиками.
  6. У сковороді з товстим дном розігрійте олію. Відправте гриби та цибулю обсмажуватися. Готуйте на сильному вогні до золотистого відтінку. Не забувайте періодично перемішувати, інакше пригорить начинка.
  7. Додайте в сковорідку борошно і відразу перемішайте, щоб не утворилося грудочок. За хвилину відправте 1-1,5 ст.л. сметани до начинки та посоліть за смаком. Перемішайте, за кілька секунд зніміть сковороду з плити.
  8. Розкладіть відбите м’ясо на поверхні кухонного столу, посипте рівномірно меленим чорним або запашним перцем, зверху рівним шаром розподіліть грибну начинку.
  9. Заверніть свинину у рулетик. Вчиніть аналогічно з відбивнушками і начинкою, що залишилися.
  10. Викладіть готові свинячі рулети у форму для запікання. Дно форми рослинною олією можна не змащувати, в процесі запікання його утворюється достатня кількість від начинки та сметани, тому рулетики не пригорають.
  11. Поставте форму в духовку, встановіть режим “верх-низ” і запікайте при температурі 180-220 градусів близько години (залежить від можливостей вашої духовки). Далі посипте рулетики тертим сиром і відправте знову запікатись на 7-10 хвилин.
  12. Готову страву прикрасьте свіжою дрібно нарізаною зеленню.

ДОДАТКОВО

Щоб рулетики вийшли максимально соковитими, перед запіканням накрийте фольгою форму. Готуйте таким чином 30-40 хвилин, потім приберіть фольгу і запікайте до готовності і утворення рум’яної скоринки.

За бажанням можна виключити крок номер 3 і 4, а шматочки відбивних лише злегка посолити та поперчити. Тоді готові рулетики будуть трохи менш жирними та без аромату часнику.



Back to top button