Суспільство

Пюре з гарбуза на зиму: рецепт

Пюре з гарбуза – дуже корисна та смачна заготівля. В осінній період завжди можна купити гарбуз. А що робити, коли для випічки, десертів чи напоїв потрібний гарбуз іншим часом. На допомогу прийде готове гарбузове пюре – заморожене або у банках.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Гарбуз — 2.5 кг

ГОТУЄМО

  1. Гарбуз добре помийте, очистіть шкірку і видаліть насіння з м’якоттю. Насіння не викидайте – їх можна просушити і їсти, вони дуже корисні. Наріжте гарбуз на шматочки середнього розміру.
  2. Перекладіть гарбуз у глибоку форму, щільно накрийте фольгою та запікайте в заздалегідь розігрітій духовці при 200 градусах до м’якості. Час приготування гарбу різних сортів відрізняється. Через 30 хвилин акуратно, щоб не обпектися, підніміть край фольги і наколіть шматочок виделкою. Якщо проколюється легко – готово.
  3. Поки запікається гарбуз, підготуйте банки. Добре вимийте та простерилізуйте їх.
  4. Злийте воду, що виділилася при запіканні і перекладіть гарбуз в ємність, в якій буде зручно її подрібнювати.
  5. Подрібніть шматочки гарбуза до однорідного пюре будь-яким зручним способом – за допомогою блендера, картопляної товкушки або сита.
  6. Гаряче пюре розподіліть банками, простерилізуйте протягом 10 хвилин і закатайте. Поставивши банки на кришки, укутайте та залиште при кімнатній температурі на добу. Зберігайте у холодильнику.
  7. Для заморожування пюре підійдуть пластикові одноразові контейнери, ємності для заморожування льоду, а також силіконові форми для випічки. Ємності для заморожування вимийте і протріть насухо. Розкладіть пюре формами і помістіть форму в пакет або оберніть плівкою. Поставте в морозильну камеру та увімкніть режим заморожування. За кілька годин перекладіть заморожені заготовки в пакет та виставте постійну температуру для зберігання.

ДОДАТКОВО

Таке пюре не містить жодних добавок, тому після розморожування його можна давати навіть маленьким дітям без додаткової обробки.

Гарбузове пюре в банках зберігайте не більше двох місяців, а заморожене зберігається довше – до 8 місяців.



Back to top button