ДніпроСуспільство

Правильне харчування восени та продуктові особливості у Німеччині: Дар’я Лєвих на D1

Лікар дієтолог-нутриціолог Дар’я Лєвих доєдналася до спілкування у прямому ефірі на D1.

Про харчування на дистанційному навчанні.

Якщо родина харчувалася правильно протягом канікул, то дитина буде правильно харчуватися і на дистанційці. Щоб дитина правильно розвивалася, щоб в неї достатня буда концентрація уваги — необхідні 200-300 грамів овочів щодня, достатня кількість білка, фрукти, зелень і поступово зменшуйте кількість рафінованих продуктів, цукру та солодких напоїв.

Про осіннє харчування.

Восени у нас є шанс максимально забарвити тарілку різними кольорами овочей та фруктів, та не слід забувати про корисні жири, це оливкова олія, це горіхи та насіння, які важливо довго жувати та пережовувати, і, звісно, білок — це основа імунітету.

Про користь гарбуза.

Є традиція, коли дівчина не хотіла стосунків, вона виносила гарбуз, про що це свідчить? Гарбуз — це скарбниця користі, найкорисніша там середина — це насіння, там і маній, і цинк, і калій, і дуже багато всього корисного. І те, що дівчина давала хлопцю гарбуза, це ніби слова “тобі не вистачає здоров’я, на гарбуза, поправ його”. І я повторю — не викидайте серцевину гарбуза, перебийте все блендером, процідіть через марлю, і пийте по дві ложки, це дуже корисний напій, в холодильнику його слід тримати не більше двох діб.

Про заїдання стресу.

Це дуже розповсюджена проблема. Тим, що ми заїдаємо — ми намагаємося повернути хоч за чимось контроль у життя. Це можна замінити іншим контролем. Наприклад, контролем свого тіла. Бажаєте заїсти стрес — зробіть присідання. Або подумайте, де ви можете бути корисними, як допомогти своїй родині, собі, своїй державі.

Про харчування за кордоном.

Коли не знаєш мови, то слід орієнтуватися на харчову цінність. Плюс мінус ми на всіх мовах розуміємо, де там жири, де білки. Ви навіть не будете знати, що входить в склад, але ви оберете більш корисний продукт. Я зараз перебуваю у Німеччині, до місцевої їжі я ще не звикла, бо в Україні все набагато смачніше. А ще впливає оточення, бо ті, хто хоче схуднути, мають знаходитися в своєму колі однодумців. А німці рідко стежать за тим, що у них на тарілці, і я бачу проблему зайвої ваги навітьу дітей. Дуже важливо помічати, що у вас на тарілці, що ви їсте, що ви купуєте в магазині. Максимально відрізняється у Німеччині від України — це буряк. Він весь варений, знайти сирий майже неможливо, а у варених буряків втрачається харчова цінність. Щодо молочних продуктів — вибір широкий. З м’ясом — по різному. Та на що зорієнтовані європейці, всі упаковки маленькі, все буде зручно нарізано. Плюс пластик — окремі упаковки, це багато пластику. Та я дуже поважаю німців за сотрування сміття. Це не складно, це дуже легко. І нам також слід вім цим займатися.



Back to top button