Суспільство

Поєднуємо звичні продукти для більш вишуканого смаку

Знайти новий смак у звичних продуктах — це завжди класно, та чи завжди смачно? Сьогодні ми поділимося перевіреними поєднаннями, тож, всі ризики відсутні.

Помідори + часник + базилік – збалансувати смак трьох продуктів начебто складніше, ніж двох, але природі це вдалося ідеально. Чудове літнє поєднання для салатів та холодних закусок та зимове – для зігріваючого супу.

Сир + мед, причому сир абсолютно будь-який, але краще — тверді сорти витриманого сиру. Можна просто макати і їсти.

Картопля + мускатний горіх: смак мускатного горіха в картопляних стравах можна і не помітити, але не погодитися з тим, що він покращує смак картоплі і робить його більш насиченим – неможливо. Ця зв’язка покаже себе в будь-якій страві з картоплі, і в першу чергу – у звичайному пюре.

М’ясо + аніс – секретна комбінація Хестона Блюменталя, що використовується у всіх м’ясних стравах, що подаються у ресторані The Fat Duck. Смак анісу навряд чи вдасться розрізнити, а ось смак м’яса він зробить яскравішим і глибшим. Спробуйте!

Яблука + кориця – класика, яка однаково вдало спрацьовує як у яблучних десертах, так і в будь-яких закусках та основних стравах (не кажучи вже про соуси), де беруть участь яблука.

Качка + апельсини. Причому апельсини у будь-якому вигляді – цедра як приправа, апельсинові часточки у салаті за участю качки, апельсиновий соус до грудок тощо. Чому це працює – незрозуміло, але це працює.

Диня + шинка – між іншим, готовий рецепт салату, який існує, здається, скрізь, де роблять шинку і висаджують дині. Інші ягоди та фрукти у поєднанні з в’яленим стегенцем теж хороші, але диня – особливо.



Back to top button