Суспільство

Помідори мариновані без спецій: рецепт

Незважаючи на те, що в банки не додається нічого, крім помідорів, а маринад готується тільки з води, солі, цукру та оцту, заготівля виходить незрівнянною.

Розрахунок інгредієнтів дано на одну 1,5-літрову банку.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • помідори (невеликі) – приблизно 750-800 г (скільки увійде до банку);
  • окріп для заливання;
  • вода – 1 літр;
  • сіль кам’яна – 1 ст. л. (з гіркою);
  • цукор – 3 ст. л. (з гіркою);
  • оцет 9% – 60 мл.

ГОТУЄМО

1. Кришку попередньо простерилізувати протягом 3-4 хвилин після закипання води. Помідори помити, укласти в чисту, добре вимиту банку.

2. Залити помідори окропом, накрити баночку кришкою, залишити хвилин на 10. Потім воду з банки з помідорами злити в раковину. Знову залити помідори в банці окропом, прикрити кришкою і залишити ще на 10 хвилин.

3. Закип’ятити в каструлі 1 л води, додати сіль.

4. Потім всипати цукор, перемішати після закипання проварити 2-3 хвилини на невеликому вогні. За цей час сіль та цукор повністю розчиняться. Влити оцет, перемішати маринад та вимкнути газ.

5. Воду з банки з помідорами злити в раковину. Відразу ж залити помідори гарячим маринадом. Банку закрутити (або закатати) кришкою, перевернути, укутати з усіх боків у ковдру (або плед). Після повного остигання прибрати баночку на зберігання. Таку заготівлю можна зберігати і за умов міської квартири.



Back to top button