Суспільство

Покроковий рецепт пишних та смачних пиріжків

Універсальне блюдо, яке смакує з усім — хоч з борщем, хоч з чаєм, хоч просто так. Звісно, це ми про пиріжки. І якщо ви бажаєте, аби ваша випічка вийшла ідеальною — тримайте перевірений рецепт. Перед початком готування, не забудьте про начинку — на ваш смак, це може бути як картопля з зеленню чи капуста з морквою, так і солодка чи м’ясна начинка. Кілька варіантів — в кінці рецепта.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Молоко — 200 мл;
  • Цукор — 1 столова ложка;
  • Сухі дріжджі — 1 чайна ложка;
  • Яйце — 1 шт + 1 жовток для змащення пиріжків перед випіканням;
  • Борошно — 500 гр;
  • Сіль — 1 чайна ложка;
  • Олія — 5 столових ложок.

ГОТУЄМО

  1. Молоко змішуємо з цукром, підігріваємо, додаємо дріжджі, ставимо в тепле місце на 30 хвилин.
  2. Достаємо, додаємо 250 грамів борошна, перемішуємо, ставимо в тепло ще на 15 хвилин.
  3. Дістаємо, додаємо ще 250 грамів борошна, масло, сіль, яйце, замішуємо тісто, ставимо у тепло для зростання на 30-45 хвилин.
  4. Після — дістаємо тісто, воно має стати дуже податливим, еластичним і теплим. Далі слід викласти тісто на стіл, присипане борошном, зібрати його в кулю, перевернути, накрити харчовою плівкою і дати відпочити 5 хвилин.
  5. Увімкніть духовку розігріватися до 200 градусів.
  6. Формуйте пиріжки за смаком, якщо любите щось незвичне — спробуйте трикутну форму.
  7. Начинка — за вашим смаком.
  8. Викладайте пиріжки на деко, вистелений пергаментом, далі накрийте харчовою плівкою або рушником, щоб вони не обвітрювалися, залишіть на 5-15 хвилин.
  9. Змастість пиріжки жовтком, змішаним з невеликою кількістю молока. За бажанням — можете посипати кунжутом. Ставте випікати на 20 хвилин.

НАЧИНКИ ДЛЯ ПИРІЖКІВ

З м’ясом.

Відварене м’ясо пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері. Додати до м’яса обсмажену до золотистого кольору дрібно нарізану цибулю. Посолити, поперчити за смаком.

З рисом і яйцем.

До відвареного рису додати нарізані, зварені круто яйця, зелену цибулю, кріп.

З печінкою.

Печінку (краще курячу) відварити або протушкувати в невеликій кількості води, пропустити через м’ясорубку. Цибулю і моркву обсмажити, додати до печінки. Посолити, поперчити за смаком.

З капустою.

Капусту тонко нарізати, пом’яти руками, пригасити на сковороді з цибулею і морквою на вершковому маслі 15-20 хвилин.



Back to top button