Суспільство

Перевірений рецепт салату з баклажанів

Що може бути кращим, ніж ароматний, з пікантною ноткою салат, яким можна ласувати як влітку, так і взимку? Нічого! Тож, давайте робити заготовки на зиму.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • баклажани, 2.5 кг;
  • цибуля, 200 г;
  • петрушка, пучок;
  • часник, головка або до смаку;
  • сіль 1 ст.л;
  • цукор, 1 ч.л;
  • оцет 9%, 80 мл;
  • олія рафінована, 150 мл.

ГОТУЄМО

  1. Промиваємо і ріжемо кубиками баклажани, заливаємо їх водою ітаоводимо до кипіння. Через 2 хвилини івиймаємо і перекладаємо в сито.
  2. Петрушку і часник дрібно рубаємо, а цибулю ріжемо тонкими півкільцямта змішуємо все з баклажанами.
  3. Всипаємо сіль, цукор, оцет та олію, перемішуємо, розкладаємо в банки по 500 г.
  4. Накриваємо кришками та ставимо в каструлю на рушник.
  5. Наливаємо теплу воду по плічка банок і стерилізуємо з моменту закипання 15 хвилин.
  6. Закручуємо кришки, залишаємо остигати на столі.

КОРИСНА ПОРАДА

Щоб консервація вийшла вдалою, вибирайте невеликі баклажани без нерівностей і плям.



Back to top button