Суспільство
Перевірений рецепт салату з баклажанів
Що може бути кращим, ніж ароматний, з пікантною ноткою салат, яким можна ласувати як влітку, так і взимку? Нічого! Тож, давайте робити заготовки на зиму.
ІНГРЕДІЄНТИ
- баклажани, 2.5 кг;
- цибуля, 200 г;
- петрушка, пучок;
- часник, головка або до смаку;
- сіль 1 ст.л;
- цукор, 1 ч.л;
- оцет 9%, 80 мл;
- олія рафінована, 150 мл.
ГОТУЄМО
- Промиваємо і ріжемо кубиками баклажани, заливаємо їх водою ітаоводимо до кипіння. Через 2 хвилини івиймаємо і перекладаємо в сито.
- Петрушку і часник дрібно рубаємо, а цибулю ріжемо тонкими півкільцямта змішуємо все з баклажанами.
- Всипаємо сіль, цукор, оцет та олію, перемішуємо, розкладаємо в банки по 500 г.
- Накриваємо кришками та ставимо в каструлю на рушник.
- Наливаємо теплу воду по плічка банок і стерилізуємо з моменту закипання 15 хвилин.
- Закручуємо кришки, залишаємо остигати на столі.
КОРИСНА ПОРАДА
Щоб консервація вийшла вдалою, вибирайте невеликі баклажани без нерівностей і плям.