Суспільство
Панкейки на молоці: рецепт
Розпочинаємо тиждень панкейків, млинців і усього, що з цим пов’язано. Як часто ми бачимо в фільмах апетитні американські млинці-оладки, які рясно поливаються кленовим сиропом, посипаються ягодами і є чи не одним із символів Америки. Нічого схожого на наші оладки тут немає, в цьому легко переконатись, якщо приготувати панкейки.
ІНГРЕДІЄНТИ
- Пшеничне борошно — 200 г
- Цукор — 2 ст.л.
- Яйця — 1 шт.
- Молоко — 200 мл.
- Сіль — 0.5 ч.л.
- Оливкова олія (будь-яка рафінована) — 3 ст.л.
- Сода харчова — 0.5 ч.л.
- Лимонна кислота — 0.25 ч.л.
ГОТУЄМО
- У глибокій мисці змішайте всі сухі інгредієнти – візьміть вінчик і 30 секунд змішуйте їх. Це потрібно для правильного та рівномірного розподілу всіх складових.
- Додайте яйце, перемішайте міксером, потім молоко, знову перемішайте. Додайте 3 столові ложки оливкової олії і остаточно перемішайте всі хвилини дві.
- У вас має вийти досить густе тісто (якщо перевернути ложку, воно швидше падатиме грудками, ніж стікатиме з неї). Насправді вже після першого разу ви одразу знатимете правильну консистенцію тесту. За потреби додайте трохи борошна чи молока, щоб відрегулювати консистенцію до потрібної.
- Розігрійте сковороду на середньому вогні без масла і ложкою викладайте майбутні млинці.
- Як зрозуміти, що час перевертати? Дочекайтеся появи бульбашок по всій поверхні млинця, а потім можна перевернути. Зазвичай на обсмажування йде по 2-3 хвилини з кожного боку.
- Ось і все, викладайте готові панкейки на тарілку і додавайте варення/джеми/сиропи, ягоди, мед – все, що подобається.
ДОДАТКОВО
Не потрібно гасити соду чи лимонну кислоту — це неправильний прийом, який перейшов до нас від бабусь.
Чим густіше тісто, тим менше розтікається млинець, а значить виходить пишніше і вище.
Якщо додати гелевий або порошковий фарбник – вийдуть кольорові панкейки, дітям сподобається.
Панкейки виходять зовсім не жирні, дуже пишні всередині та у закритому контейнері сміливо пролежать усю ніч.