Суспільство

Панкейки на молоці: рецепт

Розпочинаємо тиждень панкейків, млинців і усього, що з цим пов’язано. Як часто ми бачимо в фільмах апетитні американські млинці-оладки, які рясно поливаються кленовим сиропом, посипаються ягодами і є чи не одним із символів Америки. Нічого схожого на наші оладки тут немає, в цьому легко переконатись, якщо приготувати панкейки.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Пшеничне борошно — 200 г
  • Цукор — 2 ст.л.
  • Яйця — 1 шт.
  • Молоко — 200 мл.
  • Сіль — 0.5 ч.л.
  • Оливкова олія (будь-яка рафінована) — 3 ст.л.
  • Сода харчова — 0.5 ч.л.
  • Лимонна кислота — 0.25 ч.л.

ГОТУЄМО

  1. У глибокій мисці змішайте всі сухі інгредієнти – візьміть вінчик і 30 секунд змішуйте їх. Це потрібно для правильного та рівномірного розподілу всіх складових.
  2. Додайте яйце, перемішайте міксером, потім молоко, знову перемішайте. Додайте 3 столові ложки оливкової олії і остаточно перемішайте всі хвилини дві.
  3. У вас має вийти досить густе тісто (якщо перевернути ложку, воно швидше падатиме грудками, ніж стікатиме з неї). Насправді вже після першого разу ви одразу знатимете правильну консистенцію тесту. За потреби додайте трохи борошна чи молока, щоб відрегулювати консистенцію до потрібної.
  4. Розігрійте сковороду на середньому вогні без масла і ложкою викладайте майбутні млинці.
  5. Як зрозуміти, що час перевертати? Дочекайтеся появи бульбашок по всій поверхні млинця, а потім можна перевернути. Зазвичай на обсмажування йде по 2-3 хвилини з кожного боку.
  6. Ось і все, викладайте готові панкейки на тарілку і додавайте варення/джеми/сиропи, ягоди, мед – все, що подобається.

ДОДАТКОВО

Не потрібно гасити соду чи лимонну кислоту — це неправильний прийом, який перейшов до нас від бабусь.
Чим густіше тісто, тим менше розтікається млинець, а значить виходить пишніше і вище.
Якщо додати гелевий або порошковий фарбник – вийдуть кольорові панкейки, дітям сподобається.
Панкейки виходять зовсім не жирні, дуже пишні всередині та у закритому контейнері сміливо пролежать усю ніч.



Back to top button