Суспільство

Морський окунь у сметані: рецепт

Морський окунь у сметані готується досить легко. Його м’ясо нежирне, корисне та легко засвоюється, має яскраво виражений рибний смак та насичений аромат. Маринад зі сметани та зелені надає цій страві неповторної м’якості та свіжості. До того ж, запечений морський окунь поєднується практично з будь-яким видом гарніру.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Морський окунь – 1.5 кг
  • Лимони – 1 шт
  • Сметана – 50 г
  • Сіль за смаком
  • Спеції сухі – за смаком
  • Кріп – 20 г
  • Зелена цибуля (для прикраси) – 10 г
  • Оливкова олія (для змащування форми) – 10 мл

ГОТУЄМО

  1. Рибу добре почистити від луски. Зрізати кухонними ножицями всі плавці і відрізати голови – вони не знадобляться (з них можна приготувати рибну юшку). Випатрати. Ретельно промити рибу під проточною водою та обсушити паперовим рушником.
  2. Гострим ножем зробити невеликі хрестоподібні надрізи по всій тушці окуня, не доходячи до хребта, з одного та з іншого боку. Це робиться, щоб риба добре насичилася маринадом та рівномірно запікалася.
  3. Щоб запечений окунь був ще ароматнішим, а його м’ясо ще ніжнішим, необхідно зробити спеціальний маринад для риби. Для цього кріп слід промити та обсушити. Частину кропу дрібно нарізати, а частину залишити у вигляді гілочок для прикрашання готової страви. Подрібнений кріп пересипати у миску. Лимон помити, розрізати навпіл і вичавити сік із нього в миску з кропом. Додати сіль та спеції за смаком і добре все перемішати ложкою до однорідної маси.
  4. Вилити маринад на кожну тушку окуня та ретельно натерти їм рибу, добре масажуючи її як усередині, так і зовні. Перекласти рибу в холодильник маринуватися протягом 20-25 хвилин.
  5. Тим часом увімкнути духовку на розігрів до 200 градусів Цельсія.
  6. Форму для запікання змастити оливковою олією і викласти в неї замариновану рибу. Зверху кожну тушку окуня змастити сметаною.
  7. Поставити форму для запікання в розігріту духовку і запікати рибу, доки вона не покриється гарною рум’яною скоринкою (близько 20-25 хвилин).
  8. Готову запечену рибу акуратно перекласти для подачі на стіл, прикрасивши гілочками кропу та зеленою цибулею.


Back to top button