Суспільство

М’ясний рулет із фаршу з яйцем у духовці: рецепт

Рулет з фаршу в духовці з цілим яйцем в центрі виглядає дуже ефектно в розрізі і доречний на святковому столі. Готується без довгої метушні з трьох продуктів: це фарш, яйця та цибуля.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Фарш м’ясний — 400 г
  • Яйця — 4 шт
  • Цибуля — 1 шт
  • Сіль за смаком
  • Спеції сухі – за смаком
  • Крохмаль – 1 ч.л.

ГОТУЄМО

  1. Перш ніж починати готувати м’ясний рулет, необхідно відварити яйця. Для начинки використовуйте 3 яйця. Залийте їх водою та доведіть до кипіння. Проваріть 5-7 хвилин і злийте гарячу воду. Залийте яйця холодною водою і дайте їм охолонути. Потім яйця, що охолонули, очистіть від шкаралупи.
  2. Цибулю очистіть від лушпиння і промийте в холодній, проточній воді. Це потрібно для того, щоб при нарізці не сльозилися очі. Наріжте цибулю дрібно.
  3. Необхідну кількість м’ясного фаршу викладіть у чашу. Додайте до фаршу нарізану цибулю.
  4. Потім додайте одне яйце. За смаком додайте трохи солі та спеції. Все добре перемішайте. Найзручніше перемішувати руками. Перемішаний фарш відбийте трохи об дно чаші. Для цього зберіть фарш у грудку і кидайте його на дно чаші. При цьому вся маса фаршу стане щільнішою і він краще поводитиметься в рулеті, не розвалюючись при готуванні.
  5. Розкладіть шар фольги та викладіть весь фарш. Мокрими руками розподіліть його фольгою, формуючи прямокутник.
  6. У центрі викладіть відварені яйця і трохи присипте крохмалем для найкращого зчеплення з фаршем. Щоб яйця були ближче один до одного, можна зрізати трохи білка по краях.
  7. За допомогою фольги згорніть фарш рулетом і загорніть краї у вигляді цукерки. Викладіть на лист для запікання і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 40-50 хвилин. Готовий рулет витягніть із духовки, але відразу не розгортайте. Дайте йому трохи охолонути, хоч би до теплого стану. Охолонутий він краще різатиметься. Наріжте рулет і викладіть на блюдо.

ДОДАТКОВО

Для приготування рулету можна використовувати фарш з будь-якого виду м’яса, головне, щоб він був не дуже жирний. Інакше при запіканні весь жир витікатиме і рулет втрачатиме свою форму.

У начинку можна додати гриби, сир, овочі. А замість курячих яєць можна використати перепелині.



Back to top button