Суспільство

Курка з чорносливом та волоським горіхом: рецепт салату

Оригінальний, апетитний, дуже смачний. Салат з куркою, чорносливом і волоським горіхом – гарно виглядає, ситний і зазвичай подобається всім гостям. Викласти салат можна просто в салатнику, але з кулінарним кільцем він виглядатиме набагато акуратніше.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Куряче філе – 250г
  • Чорнослив (без кісточок) — 150 г
  • Твердий сир — 70 г
  • Волоські горіхи — 50 г
  • Яйця (великі) — 2 шт
  • Яблуко (кисло-солодке) — 1 шт
  • Майонез — 70 г

ГОТУЄМО

  1. Налийте в каструльку приблизно 1,5 л води. Коли закипить, підсоліть (близько 0,5 ст. л. солі) та відправте туди курку. Для смаку можна додати чорний перець горошком (3-4 шт.) та лавровий лист. Варіть на невеликому вогні під кришкою до готовності (приблизно 20 хвилин після закипання). Якщо філе легко протикається ножем, значить готове. Охолодіть, не виймаючи з бульйону, щоб м’ясо не пересохло. Наріжте маленькими шматочками.
  2. Відваріть круто яйця (після закипання 8-10 хвилин). Залийте холодною водою, остудіть. Очистіть від шкаралупи і дрібно порубайте.
  3. Чорнослив промийте та наріжте маленькими шматочками. Якщо він сухий і жорсткий, залийте його окропом і залиште на 10 хвилин. Потім злийте воду, обсушіть сухофрукти паперовими рушниками і дрібно наріжте. Також дрібно порубайте ножем очищені горіхи.
  4. Помийте, обсушіть та очистіть від шкірки яблуко середнього розміру. Натріть його на великій тертці. Твердий сир натріть на тертці середнього розміру. Усі інгредієнти складайте в окремі ємності.
  5. Встановіть на плоску тарілку кулінарне кільце (діаметр близько 18 см). Першим шаром викладіть філе, змастіть його майонезом. Другим шаром рівномірно розподіліть чорнослив. Знову майонез. Далі яйця та майонез. Яблуко – майонез. Сир – майонез. Зверху посипте салат нарізаними горіхами. Майонез можна перекласти в кулінарний мішок та наносити майонезну сіточку на кожен шар.
  6. Перед подачею поставте салат на годину в холодильник. Потім обережно, щоб не зруйнувати конструкцію, зніміть кулінарне кільце. Прикрасити можна свіжою зеленню (кропом, петрушкою) сухофруктами.


Back to top button