Суспільство
Курка з чорносливом та волоським горіхом: рецепт салату
Оригінальний, апетитний, дуже смачний. Салат з куркою, чорносливом і волоським горіхом – гарно виглядає, ситний і зазвичай подобається всім гостям. Викласти салат можна просто в салатнику, але з кулінарним кільцем він виглядатиме набагато акуратніше.
ІНГРЕДІЄНТИ
- Куряче філе – 250г
- Чорнослив (без кісточок) — 150 г
- Твердий сир — 70 г
- Волоські горіхи — 50 г
- Яйця (великі) — 2 шт
- Яблуко (кисло-солодке) — 1 шт
- Майонез — 70 г
ГОТУЄМО
- Налийте в каструльку приблизно 1,5 л води. Коли закипить, підсоліть (близько 0,5 ст. л. солі) та відправте туди курку. Для смаку можна додати чорний перець горошком (3-4 шт.) та лавровий лист. Варіть на невеликому вогні під кришкою до готовності (приблизно 20 хвилин після закипання). Якщо філе легко протикається ножем, значить готове. Охолодіть, не виймаючи з бульйону, щоб м’ясо не пересохло. Наріжте маленькими шматочками.
- Відваріть круто яйця (після закипання 8-10 хвилин). Залийте холодною водою, остудіть. Очистіть від шкаралупи і дрібно порубайте.
- Чорнослив промийте та наріжте маленькими шматочками. Якщо він сухий і жорсткий, залийте його окропом і залиште на 10 хвилин. Потім злийте воду, обсушіть сухофрукти паперовими рушниками і дрібно наріжте. Також дрібно порубайте ножем очищені горіхи.
- Помийте, обсушіть та очистіть від шкірки яблуко середнього розміру. Натріть його на великій тертці. Твердий сир натріть на тертці середнього розміру. Усі інгредієнти складайте в окремі ємності.
- Встановіть на плоску тарілку кулінарне кільце (діаметр близько 18 см). Першим шаром викладіть філе, змастіть його майонезом. Другим шаром рівномірно розподіліть чорнослив. Знову майонез. Далі яйця та майонез. Яблуко – майонез. Сир – майонез. Зверху посипте салат нарізаними горіхами. Майонез можна перекласти в кулінарний мішок та наносити майонезну сіточку на кожен шар.
- Перед подачею поставте салат на годину в холодильник. Потім обережно, щоб не зруйнувати конструкцію, зніміть кулінарне кільце. Прикрасити можна свіжою зеленню (кропом, петрушкою) сухофруктами.