Суспільство

Кавове печиво “Мокка”: рецепт

Просте, швидке, смачне та дуже ароматне. Хоч із філіжанкою кави, хоч із чаєм, хоч із молоком. Готується максимально швидко і без зайвих проблем. Ви можете легко приготувати печиво з дітьми на вихідних.

Інгредієнти

  • вершкове масло – 60 г
  • цукор – 120 г
  • жовтки – 3 шт.
  • сметана – 50 г
  • розчинна кава – 2 ч.л.
  • какао-порошок – 30 г
  • розпушувач – 1/2 ч.л.
  • борошно – 220 г

Готуємо

  1. Готуємо тісто. Вершкове масло розтираємо із звичайним та ванільним цукром до кремоподібної консистенції. По одному додаємо жовтки, не припиняючи збивати. Додаємо сметану і знову збиваємо.
  2. Каву розтираємо в порошок, щоб вона краще розчинилася. Додаємо в тісто та перемішуємо.
  3. Додаємо борошно, що просіюяне з какао і розпушувачем, і замішуємо тісто. Воно має бути схожим на дуже м’який пластилін. Якщо у вашого тесту консистенція м’якша – додайте ще трохи борошна.
  4. Від тіста відокремлюємо шматочки однакового розміру – найпростіше робити це мірною ложкою, у крайньому випадку – чайною. Формуємо довгасті заготовки і кладемо на лист.
  5. Тупою стороною ножа продавлює неглибоку смужгу на печивф, імітуючи форму кавового зерна.
  6. Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15 хвилин.


Back to top button