Суспільство

Картопляний гратен під сирною скоринкою: рецепт

Цей тиждень ми присвятимо картоплі. І почнемо із незвичного, але дуже смачного блюда — гратену під сирною скоринкою. А найпрекрасніше в цій страві те, що її з однаковим успіхом можна приготувати як у день подачі, так зробити основні кроки напередодні, тоді залишиться лише поставити в духовку, і все готове.

ІНГРЕДІЄНТИ (4 порції)

  • картопля – 4 шт;
  • кріп свіжий – 1 пучок;
  • моцарелла – 100 г;
  • чеддер – 60 г;
  • борошно – 1 ст. л.;
  • вершкове масло – 20 г;
  • молоко – 200 мл;
  • мускатний горіх мелений – 1 щіпка;
  • сіль за смаком;
  • перець за смаком.

ГОТУЄМО

  1. Духовку заздалегідь розігріти до 180°С. Картоплю почистіть і наріжте на тонкі кружечки.
  2. Для соусу: розтопіть вершкове масло в сотейнику на середньому вогні, всипте борошно і ретельно перемішайте. Помалу влийте молоко і готуйте, помішуючи, поки не вийде густий соус. Зніміть з вогню, додайте натерті сири та рубаний кріп. Приправте сіллю та мускатним горіхом.
  3. Форму для випікання змастіть олією. Поступово розподіліть по дну шар картоплі, на нього викладіть шар соусу, потім знову шар картоплі і соус, що залишився. Зверху покладіть тертий сир.
  4. Запікайте в розігрітій духовці 30-35 хв. Смачного!


Back to top button