Суспільство

Картопляні зрази з капустою у духовці: рецепт

Картоплю потрібно вибирати крохмалистих сортів типу “адретти”. Тоді картопляне тісто не липне до рук і у вас вийдуть акуратні пиріжки. Рецепт гарний ще тим, що містить мінімум жирів, бо пиріжки не обсмажуються, а запікаються у духовці. Зрази можна подати зі сметаною або сметанно-йогуртовим соусом.

ІНГРЕДІЄНТИ (3 порції)

  • Для соусу
  • сметана – 4 ст. л.;
  • йогурт натуральний – 4 ст. л.;
  • кріп- 3 г;
  • часник – 1 зубчик;
  • Для зраз
  • капуста білокочанна – 500 г;
  • картопля – 6 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • томатна паста – 1 ч. л.;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • пшеничне борошно – 1 ст. л.;
  • масло рослинне – 3 ст. л.;
  • яйце – 1 г;
  • прованські трави за смаком;

ГОТУЄМО

  1. Розігріти у сковороді 2 ст. л. рослинної олії і трохи обсмажити дрібно нарізану цибулю.
  2. Додати нарізану капусту і смажити, помішуючи, до м’якості капусти. Додати цукор, посолити та поперчити. За бажанням додати прованські трави.
  3. Додати томатну пасту, перемішати та потримати на вогні ще 5 хвилин.
  4. Викласти начинку в тарілку та остудити.
  5. Картоплю відварити у мундирі, остудити і розім’яти, щоб не було грудочок. Рідину не додавати. Посолити і поперчити, додати борошно і добре перемішати. Виходить щільне картопляне тісто, яке не містить жодних добавок.
  6. Розділити тісто на однакові колобки приблизно по 50 г. Кожен колобок розплющити і покласти начинку всередину. Зібрати краї тіста до центру та зліпити акуратний круглий пиріжок.
  7. Деко застелити пергаментом і змастити олією, що залишилося. Викласти пиріжки на лист.
  8. Змастити пиріжки злегка збитим яйцем. Випікати при 200 град. 20 хвилин до золотистого кольору. Наприкінці випічки можна увімкнути гриль на 5 хвилин.
  9. Поки зрази запікаються, приготуємо соус. Слід змішати сметану та йогурт. Видавити через часникодавилку часник, додати дрібно нарізаний кріп. Все добре перемішати.
  10. Готові зрази трохи остудити. Потім викласти на тарілки та полити соусом.


Back to top button