Суспільство

Картопля по-селянськи: рецепт

Звісно ми не можемо не дати рецепт картоплі, яка полонила серця мільйонів. Що ж це вийде, по-австралійськи є рецепт, а нашого рідного немає. Отже, готуємо картоплю по-селянськи.

ІНГРЕДІЄНТИ (4 порції)

  • картопля – 1 кг;
  • вершкове масло – 25 г;
  • паприка копчена – 1 ч. л.;
  • сіль – 1 щіпка;
  • олія – 20 г.
    Соус
  • сметана – 2 ст. л.;
  • майонез легкий – 2 ст. л.;
  • огірки консервовані – 1 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • кріп свіжий – 4 гілочки;
  • сіль за смаком;
  • перець за смаком.

ГОТУЄМО

  1. Картоплю очистити від шкірки і нарізати вздовж шість частин.
  2. Варити у киплячій солоній воді 5 хвилин. Відкинути на друшляк. Потім знову повернути до каструлі.
  3. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі, додати паприку і перемішати.
  4. Полити картоплю олією, закрити кришкою і струсити її, щоб усі скибочки опинилися в маслі.
  5. Деко застелити папером для випічки і покласти картоплю в один шар. Запікати при 250° 30 хвилин. Пару разів перемішувати картоплю лопаткою для рівномірного хрусткого шару.
  6. СОУС. Змішати в мисці сметану та майонез, тертий солоний огірок, подрібнені часник та кріп, сіль та перець. Якщо огірок недостатньо кислий, додайте лимонний сік (1 ч. л.).
  7. Дістати готову картоплю і відразу подавати з соусом.


Back to top button