Суспільство
Картопля по-селянськи: рецепт
Звісно ми не можемо не дати рецепт картоплі, яка полонила серця мільйонів. Що ж це вийде, по-австралійськи є рецепт, а нашого рідного немає. Отже, готуємо картоплю по-селянськи.
ІНГРЕДІЄНТИ (4 порції)
- картопля – 1 кг;
- вершкове масло – 25 г;
- паприка копчена – 1 ч. л.;
- сіль – 1 щіпка;
- олія – 20 г.
Соус - сметана – 2 ст. л.;
- майонез легкий – 2 ст. л.;
- огірки консервовані – 1 шт.;
- часник – 1 зубчик;
- кріп свіжий – 4 гілочки;
- сіль за смаком;
- перець за смаком.
ГОТУЄМО
- Картоплю очистити від шкірки і нарізати вздовж шість частин.
- Варити у киплячій солоній воді 5 хвилин. Відкинути на друшляк. Потім знову повернути до каструлі.
- Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі, додати паприку і перемішати.
- Полити картоплю олією, закрити кришкою і струсити її, щоб усі скибочки опинилися в маслі.
- Деко застелити папером для випічки і покласти картоплю в один шар. Запікати при 250° 30 хвилин. Пару разів перемішувати картоплю лопаткою для рівномірного хрусткого шару.
- СОУС. Змішати в мисці сметану та майонез, тертий солоний огірок, подрібнені часник та кріп, сіль та перець. Якщо огірок недостатньо кислий, додайте лимонний сік (1 ч. л.).
- Дістати готову картоплю і відразу подавати з соусом.