Суспільство

Хрусткі мариновані огірки з оцтом на зиму: рецепт

Продовжуємо тиждень консервації. На черзі — огірочки, які виходять хрусткими та дуже смачними.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • огірки – 4 кг;
    Для маринаду (розрахунком на 3 літри):
  • сіль – 6 ст. л. (з гіркою);
  • цукровий пісок – 6 ст. л. (без гірки);
  • оцет 9% – 150 мл;
  • листя смородини – 10-15 шт.;
  • кріп – 150 г;
  • часник – 2 головки;
  • листя вишні – 10 шт.;
  • листя дуба (за бажанням) – 5 шт.;
  • листя хрону – 150 г.

ГОТУЄМО

1. Огірки добре вимити теплою водою.

2. Банки простерилізувати, зробити це можна у мікрохвильовці. Чисті банки ставляться в мікрохвильову піч і на максимальній потужності тримаються хвилин 5-7.

3. Гарячою водою вимити кріп, листя вишні, чорної смородини, дуба та хрону. Очистити зубчики часнику.

4. У кожну баночку покласти по кілька листків смородини, хрону, вишні, дуба, кріп і 2-3 зубчики часнику.

5. У банки із зеленню щільно вкласти огірки.

Стерилізувати можна наступним способом: воду закип’ятити і залити в банки з огірками окропом, відставити їх у бік хвилин на 5-10, потім окроп злити.

Приготувати маринад: 3 літри води закип’ятити, додати туди сіль, цукровий пісок і оцет. Прокип’ятити 2-3 хвилини до розчинення цукру і солі, залити простерилізовані огірки, закатати кришками і перевернути банки кришками вниз. Закутати банки в ковдру та залишити до повного остигання. На приведені вище інгредієнти виходить 7 літрових банок.



Back to top button