Суспільство

Гарбузовий суп-пюре: рецепт

Цей тиждень присвятимо першим стравам. Молочні супи, супи з червоної риби, борщ – цікавого, смачного та перевіреного буде багато, тож, розпочинаемо. І першим рецептом у нас буде гарбузовий суп-пюре. Супи-пюре, тим більше супи на вершках, дуже смачні. Навіть ті, хто не є шанувальниками гарбуза, оцінять насичений вершковий смак гарбузового супу.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Гарбуз — 500 г
  • Вершки — 300 мл
  • Морква — 1 шт
  • Цибуля — 1 шт
  • Часник — 3 зубчика
  • Вершкове масло — 50 г
  • Рослинна олія — 20 мл
  • Сіль, перець — за смаком

ГОТУЄМО

  1. Моркву, часник та цибулю очистити.
  2. Цибулю та часник порізати, моркву натерти на тертці. У каструлі з товстим дном обсмажити овочі в олії.
  3. Гарбуз очистити та нарізати кубиками.
  4. Додати до обсмажених овочів нарізаний гарбуз та вершкове масло. Смажити все разом на середньому вогні хвилин п’ять.
  5. Долити гарячу воду, щоб вона трохи прикривала овочі. Додати сіль та перець за смаком. Варити на слабкому вогні до готовності овочів (хвилин п’ятнадцять).
  6. Готовий суп збити пюрирувати. За бажанням можна залишити кілька шматочків цілого гарбуза.
  7. Влити вершки, перемішати, довести суп до кипіння та відключити нагрівання.
  8. Готовий суп-пюре подавати гарячим. Порційно запропонувати до супу грінки, насіння гарбуза, свіжу зелень.

ДОДАТКОВО

Вказану в рецепті кількість води можна зменшити або збільшити за вашим бажанням, залежно від того, густий або рідкий суп ви хочете отримати.

Вершки для цього рецепту можуть бути будь-якої жирності, але пам’ятайте, що чим вищий відсоток жирності продуктів, які ви використовуєте, тим вище буде калорійність страви.

Вершки можна замінити сметаною, молоком чи натуральним йогуртом без добавок.



Back to top button