Суспільство

Гарбуз смажений на сковороді: рецепт

Невелика закуска з пізнаваним смаком. Готується легко і дуже просто, до того ж це непоганий спосіб зробити трапезу різноманітнішою та смачнішою.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Гарбуз — 500 г
  • Рослинна олія — 5 ст.л.
  • Сіль — за смаком
  • Чебрець — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком

ГОТУЄМО

  1. Якщо гарбуз великий, то для зручності розріжте його гострим ножем на великі шматки. З кожного шматочка зріжте жорстку шкірку, а також м’яку волокнисту частину серцевини, так щоб залишилася однорідна щільна гарбузова м’якоть.
  2. Кожен шматок гарбуза наріжте пластинками приблизно 4-5 мм завтовшки. Форма може бути будь-якою. Розмір – не дуже великий, але й не дуже маленький.
  3. На сковорідці розігрійте олію. У масло покладіть чебрець і чорний мелений перець, як прянощі зашиплять, то масло добре розігріте. Акуратно викладіть скибочки гарбуза на сковорідку і обсмажуйте з обох боків до м’якості гарбуза та легкого апетитного підрум’янювання.
  4. Готові скибочки гарбуза викладайте на тарілку, застелену паперовими серветками або рушниками, щоб вбиралися надлишки олії. Кожну порцію смаженого гарбуза злегка присоліть, бажано для цього використовувати дрібну сіль. Гарбуз смажений на сковороді готовий! Подавати його можна як у гарячому, так і охолодженому вигляді. На свій смак можете доповнити гарбуз подрібненою свіжою зеленню.

ДОДАТКОВО

Гарбуз смажений на сковороді — це страва, яка може стати гарною базою, основою для різних яскравих соусів (сирних, томатних). До гарбуза, приготовленого таким чином, можна подати навіть звичайну сметану (натуральну, свіжу) або густий несолодкий йогурт.

Така закуска має відносно нейтральний смак, тому її доречно буде подати не як самостійну страву, а як невеликий додаток до трапези.

Чебрець відмінно доповнять гарбуз, тому його присутність вкрай бажана в цьому рецепті.



Back to top button