Суспільство

Дуже простий рецепт лінивих вареників – з сиром та манкою

Заготівлю для лінивих вареників можна приготувати заздалегідь і відправити в морозилку. Зберігати його можна кілька місяців.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • борошно – 80 г;
  • сир – 500 г;
  • манна крупа – 80 г;
  • цукор – 1,5 ст. л.;
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль – 1 щіпка.

ГОТУЄМО

  1. Спочатку потрібно змішати 500 гр сиру з курячим яйцем. Приправити щіпкою солі. Всипати 1.5 великих ложки цукру. Як слід перемішати масу.
  2. Всипати манну крупу та борошно. Замісити тісто. Щоб вареники не надто «забивалися» мукою, сир рекомендується взяти сухим. В результаті тісто вийде ніжним та м’яким. Воно трохи чіплятиметься до пальців.
  3. Взяти 2 чисті поліетиленові пакети. Розділити по них отримане сирне тісто.
  4. Закип’ятити у каструлі воду. Додати трохи солі. Зрізати край пакета та відщипувати невеликі шматочки тіста. Відправити їх відразу ж у окріп. Варити 2-3 хвилини після повторного закипання.
  5. Подавати такі варенички можна з шоколадним топінгом або шматочками фруктів.

На замітку! Якщо вам не хочеться використовувати манну крупу, можете додати лише борошно. Його піде від 150 до 200 г залежно від вологості сиру.

 



Back to top button