Суспільство

Домашній класичний тірамісу: рецепт

Домашній класичний тірамісу – італійський десерт без випічки у вас вдома. Це дуже смачна і проста у приготуванні страва. У ньому поєднується ніжний крем, м’яке печиво та вершково-кавовий смак.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Печиво Савоярді (Дамські пальчики) — 200 г
  • Маскарпоне — 250 г
  • Цукор — 75 г
  • Яйця — 2 шт
  • Кава (Міцна кава або Еспресо) — 1чашка (близько 200 мл)
  • Какао-порошок — 70 г
  • Коньяк (Або кавовий лікер) — 1 ст.л.
  • Ванільний екстракт (За бажанням) — 0.5 ч.л.

ГОТУЄМО

  1. Підготуйте продукти. Маскарпоне та яйця повинні бути кімнатної температури, дістаньте їх з холодильника заздалегідь. Приготування почніть із крему. Як зробити крем із маскарпоне: розбийте яйця та відокремте білки від жовтків. Робіть це максимально акуратно, щоб у білки не потрапило жодної краплі жовтка, інакше вони можуть погано збитися. Помістіть жовтки в миску і додайте цукор.
  2. Збийте міксером або віночком у світлу кремоподібну масу.
  3. Додайте маскарпоне та збийте міксером на повільній швидкості або віночком до отримання однорідної маси.
  4. В окремій мисці на високій швидкості збийте яєчні білки в міцну піну.
  5. Збиті білки додайте в миску зі збитими жовтками та маскарпоне. Додайте ванільний екстракт і перемішайте лопаткою до одержання однорідного крему. Розмішуйте крем акуратними рухами знизу вгору, як би закопуючи білки, щоб не пошкодити їхню повітряну структуру.
  6. Займіться основою десерту, яким є печиво. Заздалегідь зваріть та остудіть міцний еспресо. Додайте в охолоджену каву коньяк. Вмочіть печиво в каву. Не тримайте довго печиво у каві, не більше 5 секунд, воно може сильно розм’якнути.
  7. У лоток із високим бортиком викладіть печиво. Можна також готувати десерт у порційному посуді – креманках.
  8. Зверху викладіть крем.
  9. Знову викладіть печиво та покрийте зверху кремом.
  10. Зверху посипте какао-порошком через сито. Поставте десерт у холодильник на три години. Подавайте тірамісу, нарізавши його на порційні шматки, до смаку прикрасьте ягодами і гілочкою м’яти.


Back to top button