Суспільство
Банани у шоколаді: рецепт
І знов рецепт десерту без випічки. Для його приготування потрібно мінімум інгредієнтів, готується він за лічені хвилини, а користі та задоволення принесе дуже багато! Приготуйте банани у шоколаді разом з дітьми – їм сподобається робити такий десерт!
ІНГРЕДІЄНТИ
- Банани — 2 шт
- Темний шоколад — 90 г
- Молоко — 50 мл
- Фундук — 30 г
- Кондитерська посипка — 2 ст.л.
ГОТУЄМО
- Банани очистіть від шкірки і поріжте приблизно на однакові шматочки. Якщо банани невеликі, то буде достатньо двох шматків.
- Наколіть шматочки бананів на дерев’яні палички. Це можуть бути палички для морозива, шпажки на канапе або дерев’яні шампури. Але врахуйте, що банан є досить важким фруктом, і занадто тонкі палички можуть не витримати його ваги і зламатися.
- Горіхи порубайте на дрібні шматочки. Підійдуть абсолютно будь-які – грецькі, арахіс, мигдаль. Для яскравішого смаку можна трохи підсмажити горіхи на сковороді.
- Розтопіть шоколад. Для цього візьміть миску і покладіть у неї шоколад, поламаний на шматочки. Влийте молоко. У каструлі закип’ятіть воду. Поставте миску з шоколадом на каструлю з окропом. Це називається водяна баня. Зверніть увагу, що каструля і миска повинні підходити за розміром, а рівень води повинен бути нижче дна миски. На водяній бані шоколад розтопиться швидко та правильно.
- Шоколад, від тепла пари киплячої в каструлі води, незабаром почне танути. За допомогою лопатки перемішайте його з молоком до однорідної маси – таким чином виходить шоколадна глазур. Якщо вона виявиться занадто густою, додайте ще трохи молока. Готову глазур зніміть із бані і трохи остудіть.
- Візьміть банан, насаджений на паличку і намажте на нього шоколадну глазур з усіх боків.
- Посипте банан, покритий шоколадом, горіхами або кондитерською посипкою за бажанням.
- Глазований банан акуратно переверніть паличкою вниз і закріпіть на чомусь до висихання. Можна встромити паличку в щось м’яке. Якщо палички довгі, просто поставте банани в склянку. Коли глазур підсохне, покладіть банани на тарілку і приберіть у холодильник. Там шоколад застигне і банани буде зручніше їсти.