Суспільство

Банани у шоколаді: рецепт

І знов рецепт десерту без випічки. Для його приготування потрібно мінімум інгредієнтів, готується він за лічені хвилини, а користі та задоволення принесе дуже багато! Приготуйте банани у шоколаді разом з дітьми – їм сподобається робити такий десерт!

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Банани — 2 шт
  • Темний шоколад — 90 г
  • Молоко — 50 мл
  • Фундук — 30 г
  • Кондитерська посипка — 2 ст.л.

ГОТУЄМО

  1. Банани очистіть від шкірки і поріжте приблизно на однакові шматочки. Якщо банани невеликі, то буде достатньо двох шматків.
  2. Наколіть шматочки бананів на дерев’яні палички. Це можуть бути палички для морозива, шпажки на канапе або дерев’яні шампури. Але врахуйте, що банан є досить важким фруктом, і занадто тонкі палички можуть не витримати його ваги і зламатися.
  3. Горіхи порубайте на дрібні шматочки. Підійдуть абсолютно будь-які – грецькі, арахіс, мигдаль. Для яскравішого смаку можна трохи підсмажити горіхи на сковороді.
  4. Розтопіть шоколад. Для цього візьміть миску і покладіть у неї шоколад, поламаний на шматочки. Влийте молоко. У каструлі закип’ятіть воду. Поставте миску з шоколадом на каструлю з окропом. Це називається водяна баня. Зверніть увагу, що каструля і миска повинні підходити за розміром, а рівень води повинен бути нижче дна миски. На водяній бані шоколад розтопиться швидко та правильно.
  5. Шоколад, від тепла пари киплячої в каструлі води, незабаром почне танути. За допомогою лопатки перемішайте його з молоком до однорідної маси – таким чином виходить шоколадна глазур. Якщо вона виявиться занадто густою, додайте ще трохи молока. Готову глазур зніміть із бані і трохи остудіть.
  6. Візьміть банан, насаджений на паличку і намажте на нього шоколадну глазур з усіх боків.
  7. Посипте банан, покритий шоколадом, горіхами або кондитерською посипкою за бажанням.
  8. Глазований банан акуратно переверніть паличкою вниз і закріпіть на чомусь до висихання. Можна встромити паличку в щось м’яке. Якщо палички довгі, просто поставте банани в склянку. Коли глазур підсохне, покладіть банани на тарілку і приберіть у холодильник. Там шоколад застигне і банани буде зручніше їсти.


Back to top button