Суспільство

Американський картопляний салат: рецепт

Салат простий, але його можна подати і на святковий стіл, обігравши форму подачі – на листі зеленого салату або на хлібних тостах, або в профітролях!

ІНГРЕДІЄНТИ (4 порції)

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • огірки консервовані – 3 шт.;
  • майонез легкий – 150 г;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний свіжомелений за смаком;
  • яйця курячі – 6 шт.;
  • селера стебла – 1 шт.;
  • картопля – 6 шт.

ГОТУЄМО

  1. Насамперед, слід відварити картоплю “в мундирі” і яйця в підсоленій воді, додавши ложечку оцту. Остудити.
  2. Картоплю очистити та нарізати невеликими кубиками. Викласти у велику миску-салатник.
  3. Яйця очистити і також нарізати кубиками, бажано рівного розміру з картоплею. Додати до картоплі.
  4. Тепер для салатної заправки слід дуже дрібно нарізати невелику цибулину, стебло селери та огірочки. Скласти у миску. Змішати нарізані овочі із майонезом; посолити і поперчити до смаку. Перемішати.
  5. Викласти заправку в миску з картоплею та яйцями. Акуратно, але ретельно все перемішати, накрити миску кришкою або плівкою та прибрати у холодильник мінімум на 6 годин. Витягти з холодильника хвилин за 20-30 до подачі на стіл!


Back to top button