Суспільство
Солодкий гарбуз запечений у духовці шматочками з медом: рецепт
Десерт із гарбуза – не тільки смачний, а й корисний. Якщо ви не любите гарбуз, спробуйте запекти його з медом – такий варіант обов’язково сподобається не лише вам, а й вашим дітям. Гарбуз виходить з карамельним смаком, м’який, ароматний.
ІНГРЕДІЄНТИ
- Гарбуз — 300 г
- Мед — 2 ч.л.
- Мелена кориця — 0.5 ч.л.
ГОТУЄМО
- Гарбуз добре помийте, як слід потерши шкірку щіткою під теплою водою — запікати будемо з нею, тому це важливо. Розріжте її навпіл і видаліть кісточки. Найзручніше це зробити за допомогою ложки. Потім наріжте гарбуз на порційні шматочки.
- Шкірку гарбуза можна не зрізати – вона не дасть шматочкам розповзтися. А от при нарізанні кубиками шкіру краще зрізати. Внутрішню частину гарбуза обов’язково зріжте разом із залишками від насіння. Зрізайте її до жорсткої частини.
- Візьміть жароміцну форму. Вистеліть її пергаментом. Укладіть гарбуз, намагаючись, щоб шматочки лягли в один шар. Так вони краще та швидше пропікуться. За допомогою кулінарної кисті змастіть кожен шматочок медом. Для цього мед потрібний рідкий. Якщо у вас густий мед, розтопіть його на водяній бані.
- Посипте гарбуз меленою корицею. Також можна використовувати й інші спеції – ваніль, мускатний горіх, гвоздику, кардамон.
- Запікайте гарбуз у духовці, попередньо розігрітій до 190° близько 40 хвилин. Якщо ви нарізали гарбуз кубиками, час запікання можна зменшити. Дивіться за станом гарбуза – м’якоть має вільно протикатися ножем. Готовий гарбуз можна подавати як у теплому, так і холодному вигляді.