Суспільство

Солодкий гарбуз запечений у духовці шматочками з медом: рецепт

Десерт із гарбуза – не тільки смачний, а й корисний. Якщо ви не любите гарбуз, спробуйте запекти його з медом – такий варіант обов’язково сподобається не лише вам, а й вашим дітям. Гарбуз виходить з карамельним смаком, м’який, ароматний.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Гарбуз — 300 г
  • Мед — 2 ч.л.
  • Мелена кориця — 0.5 ч.л.

ГОТУЄМО

  1. Гарбуз добре помийте, як слід потерши шкірку щіткою під теплою водою — запікати будемо з нею, тому це важливо. Розріжте її навпіл і видаліть кісточки. Найзручніше це зробити за допомогою ложки. Потім наріжте гарбуз на порційні шматочки.
  2. Шкірку гарбуза можна не зрізати – вона не дасть шматочкам розповзтися. А от при нарізанні кубиками шкіру краще зрізати. Внутрішню частину гарбуза обов’язково зріжте разом із залишками від насіння. Зрізайте її до жорсткої частини.
  3. Візьміть жароміцну форму. Вистеліть її пергаментом. Укладіть гарбуз, намагаючись, щоб шматочки лягли в один шар. Так вони краще та швидше пропікуться. За допомогою кулінарної кисті змастіть кожен шматочок медом. Для цього мед потрібний рідкий. Якщо у вас густий мед, розтопіть його на водяній бані.
  4. Посипте гарбуз меленою корицею. Також можна використовувати й інші спеції – ваніль, мускатний горіх, гвоздику, кардамон.
  5. Запікайте гарбуз у духовці, попередньо розігрітій до 190° близько 40 хвилин. Якщо ви нарізали гарбуз кубиками, час запікання можна зменшити. Дивіться за станом гарбуза – м’якоть має вільно протикатися ножем. Готовий гарбуз можна подавати як у теплому, так і холодному вигляді.


Back to top button