Суспільство

Квашені зелені помідори: рецепт

Розпочинаємо тиждень консервації, бо сніжна пора вже не за горами, а поласувати смачненьким в зимові дні — завжди гарна ідея. З такими помідорами взимку можна приготувати розсольник, додати їх у вінегрет або подати як закуску до картоплі. Зберігаються зелені квашені помідори у банках усю зиму.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • помідори зелені – 1,5 кг;
  • сухі гілочки кропу із парасольками – 5 шт.;
  • лист хрону – 3 шт.;
  • часник – 1 головка;
  • солодкий перець – 2 шт.
    Для розсолу:
  • сіль – 3 ст. л.;
  • холодна вода – 1,5 літра.

ГОТУЄМО

1. Помідори промийте під проточною водою. Щоб прибрати соланін, який надає зеленим помідорам гіркоту, залийте помідори трохи підсоленою холодною водою на 1 годину (на 1-2 літри води знадобиться 1 столова ложка солі). За цей час підсолену воду потрібно кілька разів поміняти. Обірвіть у помідорів “хвостики”. Перекладіть помідори на друшляк, щоб стекла вода.

2. На дно банки, попередньо вимитою з содою (за бажанням, можна банку і простерилізувати), покладіть два листочки хрону, кілька гілочок кропу з парасольками (попередньо поламавши їх), очищені зубчики часнику і два цілих солодких перцю.

3. Потім заповніть банку до самого верху зеленими помідорами, чергуючи їх із сухими гілочками кропу.

4. Зверху на помідори покладіть листочок хрону.

5. Для приготування розсолу розведіть у холодній воді сіль до її повного розчинення. У банку поставте воронку і влийте весь розсіл (завдяки воронці весь розсіл потрапить саме в банку, а не повз). Якщо мало води, долийте чисту воду до верху банки.

6. Накрийте банку пластмасовою кришкою, залиште за кімнатної температури на 2-3 дні, потім закрийте банку пластмасовою кришкою і приберіть у льох.

Такі помідори будуть готові за місяць-півтора. Якщо залити помідори гарячою водою, то ласувати квашеними зеленими помідорами можна буде через 2-3 тижні.



Back to top button