Суспільство

Курячий рулет з чорносливом у духовці: рецепт

Цей рецепт сподобається любителям поєднання солодкого з куркою. Такий рулет чудово підійде на святковий стіл – він виглядатиме дуже ефектно. А якщо замінити майонез на сметану або натуральний йогурт – стане чудовою дієтичною вечерею.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Курячі грудки – 500 г
  • Чорнослив – 100 г
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Твердий сир – 100 г
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 0,25 ч.л.

ГОТУЄМО

  1. Куряче філе краще брати свіже. Якщо м’ясо заморожене, його попередньо повністю розморозьте в холодильнику. Чорнослив без кісточок. Замість майонезу можна взяти сметану чи натуральний йогурт. Зі спецій – чорний мелений перець, але можете взяти й інші улюблені сухі спеції. Сир натріть на великій тертці, підійде будь-який сир твердих та напівтвердих сортів.
  2. Чорнослив промийте холодною проточною водою і залийте гарячою водою на 15 – 30 хвилин (скільки є часу в запасі).
  3. Увімкніть духовку до 190 градусів. Куряче філе промийте холодною проточною водою, обсушіть рушником (паперовим). Видаліть прожилки та плівки. Викладіть м’ясо на дошку та прикрийте харчовою плівкою. Відбийте курку з обох боків кулінарним молотком. Сильно не відбивайте філе, щоб воно не було тонким та начинка з нього не випала. Відбите філе накладіть один на одного краями і через плівку відбийте філе, щоб воно з’єдналося в єдиний пласт
  4. Викладіть відбитий пласт філе на фольгу та посоліть, додайте чорний мелений перець. Спеції та сіль рівномірно розподіляйте по всій площі курячого м’яса.
  5. Поступово промажте майонезом всю площу м’яса.
  6. Помірно посипте філе 2/3 натертим сиром, 1/3 залиште поки що осторонь.
  7. З розпареного чорносливу злийте рідину і рівномірно розкладіть по всій поверхні філе.
  8. Обережно, щоб начинка не випала, заверніть м’ясо в рулет. Повертайте, використовуючи фольгу, спочатку з одного краю, потім з іншого. Загорніть края фольги, щоб начинка і сік не витікали.
  9. Підготовлений рулет у фользі покладіть у форму, придатну для використання у духовці. Поставте форму з рулетом у розігріту духовку на 30 хвилин.
  10. Через 30 хвилин дістаньте форму з рулетом, обережно розріжте фольгу та розгорніть її. Сиром, що залишився, присипте поверхню рулету. Поставте форму з рулетом в духовку на 5-10 хвилин, до розплавлення сиру. Можете залишити трохи довше, щоб утворилася рум’яна скоринка.
  11. Готовий рулет дістаньте з духовки, обережно зніміть фольгу та викладіть на блюдо чи дошку. Розріжте рулет на порційні шматочки. Якщо подавати рулет відразу по його приготуванню, то він буде соковитішим і ароматнішим, ніж коли він трохи охолоне.


Back to top button