Суспільство

Горбуша з картоплею у духовці: рецепт

Горбуша в духовці виходить неймовірною – за рахунок запікання у фользі та додавання сметани та овочів. Це повноцінна страва, одразу з готовим гарніром, яка підходить для подачі у будні та свята.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • горбуша- 500 г
  • картопля – 4 шт
  • цибуля – 2 шт
  • помідори – 2 шт
  • твердий сир – 100 г
  • сметана – 150 г
  • рослинна олія – 20 г
  • сіль, сухі спеції, зелень – за смаком

ГОТУЄМО

  1. Якщо риба заморожена — необхідно попередньо розморозити її за кімнатної температури. Потім рибу промийте, обсушіть та наріжте на шматочки.
  2. Картоплю очистіть від шкірки і промийте в проточній воді від забруднень. Якщо використовувати молоду картоплю, то її можна просто помити зі щіткою, не очищаючи шкірку.
  3. Підготовлену картоплю наріжте кружальцями.
  4. Для запікання можна використовувати будь-яку жароміцну форму – зі скла, кераміки або металу. Дно і боки форми змастіть трохи олією і викладіть нарізану картоплю. Поступово розподіліть її по всій поверхні. Картоплю посипте сіллю та спеціями.
  5. На картоплю викладіть горбушу, нарізану шматочками.
  6. Цибулю очистіть від лушпиння, промийте в холодній воді і наріжте кільцями. Цибулеві кільця рівномірно розкладіть по всій поверхні риби.
  7. Все рівномірно залийте сметаною. Якщо сметана густа, її можна трохи розвести водою. За смаком додайте ще трохи солі та спеції для риби.
  8. Помидори помийте, наріжте кружальцями і викладіть на сметану.
  9. Верхнім шаром все рясно посипте сиром, натертим на великій тертці.
  10. Зверху все накрийте аркушем фольги і підверніть краї так, щоб з обох боків все було закрито і жар не виходив. Поставте форму в духовку, розігріту попередньо до 180 градусів приблизно на 50-60 хвилин. Орієнтуйтеся за духовкою.
  11. Через вказаний час зніміть аркуш фольги. Риба готується досить швидко, тому спробуйте картоплю на м’якість. Якщо картопля готова, то форму можна витягати з духовки.

 



Back to top button