Суспільство
Горбуша з картоплею у духовці: рецепт
Горбуша в духовці виходить неймовірною – за рахунок запікання у фользі та додавання сметани та овочів. Це повноцінна страва, одразу з готовим гарніром, яка підходить для подачі у будні та свята.
ІНГРЕДІЄНТИ
- горбуша- 500 г
- картопля – 4 шт
- цибуля – 2 шт
- помідори – 2 шт
- твердий сир – 100 г
- сметана – 150 г
- рослинна олія – 20 г
- сіль, сухі спеції, зелень – за смаком
ГОТУЄМО
- Якщо риба заморожена — необхідно попередньо розморозити її за кімнатної температури. Потім рибу промийте, обсушіть та наріжте на шматочки.
- Картоплю очистіть від шкірки і промийте в проточній воді від забруднень. Якщо використовувати молоду картоплю, то її можна просто помити зі щіткою, не очищаючи шкірку.
- Підготовлену картоплю наріжте кружальцями.
- Для запікання можна використовувати будь-яку жароміцну форму – зі скла, кераміки або металу. Дно і боки форми змастіть трохи олією і викладіть нарізану картоплю. Поступово розподіліть її по всій поверхні. Картоплю посипте сіллю та спеціями.
- На картоплю викладіть горбушу, нарізану шматочками.
- Цибулю очистіть від лушпиння, промийте в холодній воді і наріжте кільцями. Цибулеві кільця рівномірно розкладіть по всій поверхні риби.
- Все рівномірно залийте сметаною. Якщо сметана густа, її можна трохи розвести водою. За смаком додайте ще трохи солі та спеції для риби.
- Помидори помийте, наріжте кружальцями і викладіть на сметану.
- Верхнім шаром все рясно посипте сиром, натертим на великій тертці.
- Зверху все накрийте аркушем фольги і підверніть краї так, щоб з обох боків все було закрито і жар не виходив. Поставте форму в духовку, розігріту попередньо до 180 градусів приблизно на 50-60 хвилин. Орієнтуйтеся за духовкою.
- Через вказаний час зніміть аркуш фольги. Риба готується досить швидко, тому спробуйте картоплю на м’якість. Якщо картопля готова, то форму можна витягати з духовки.