Чорнослив в домашніх умовах: покрокове приготування
Чарівний продукт чорнослив. Він допомагає скинути кілограми, нормалізує тиск, не викликає різкого підвищення глюкози та холестерину у крові.
ІНГРЕДІЄНТИ
2 кілограми слив невеликого розміру (краще обирати такі сорти, як Венгерка, Синя птиця, Ренклод, Адигейський)
ПРИГОТУВАННЯ
- Плоди слив витримати у прохолодному місці протягом 3 днів.
- Далі — вимити, відсортувати маленькі та великі плоди, прибрати гнилі та пошкоджені.
- Сливи слід обдати гарячою водою, щоб розм’якшити тканини та забрати з них повітря.
СУШКА НА СОНЦІ
Процес триває 4-5 днів, потім сухофрукти досушують у тіні.
СУШКА У СУШАРЦІ
Плоди витримують від 3 до 5 годин за температури 40-50°С.
Коли сливи стануть в’яленими, слід підвищити температуру до 60°С. Через 4 години їх повністю охолоджують та ще сушать 8-10 годин при 75°С.
СУШКА У ДУХОВЦІ
Тут слід дотримуватися тих же рекомендацій щодо температурних режимів, як у сушарці. Якщо бажаєте отримати блискучий чорнослив, потрібно перед завершенням сушки збільшити температуру у духовці до 120°С. Цукор у плодах просочується крізь оболонку та карамелізується на поверхні.